Κρήτη

Βορίζια και Καμάρες: Σοβαρά είναι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην υδροδότηση

Και τα δύο χωριά επλήγησαν από τη θεομηνία που ξεκίνησε χθες και κορυφώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Πάνω Ρίζα και πιο συγκεκριμένα στα χωριά Βορίζια και Καμάρες. Και τα δύο χωριά επλήγησαν από τη θεομηνία που ξεκίνησε χθες και κορυφώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. 

Πιο συγκεκριμένα, μεγάλο ήταν το αποτύπωμα που άφησαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις. Όπως λένε οι πρόεδροι των δύο κοινοτήτων το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει εντοπιστεί στο οδικό δίκτυο αφού εξαιτίας των βροχοπτώσεων, οι δρόμοι έχουν κλείσει.

Ο Στέλιος Φραγκιαδάκης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του χωριού Βορίζια, μίλησε στο neakriti.gr  διατυπώνοντας με σαφήνεια τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή.

«Οι ζημιές είμαι ανυπολόγιστες. Έχουν κλείσει οι αγροτικοί δρόμοι με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να μη μπορούν να φθάσουν στα ποιμνιοστάσια τους. Επίσης, οι ζημιές είναι μεγάλες και στα μελίσσια και στα πρόβατα. Κάτοικοι του χωριού και εργαζόμενοι του δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης προσπαθούν να ξεπεράσουν τις ζημιές αυτές» ανέφερε ο κ. Φραγκιαδάκης.

Όπως ανέφερε, ο κ. Φραγκιαδάκης το βασικό πρόβλημα είναι η υδροδότηση του χωριού. Εξαιτίας του σεισμού που έλαβε χώρα την εβδομάδα αυτή, η έλλειψη νερού είναι μείζον ζήτημα. Δεν υπάρχει νερό, αναφέρει ο κ. Φραγκιαδάκης, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να χρησιμοποιούμε τα υδραγωγεία του χωριού Ζαρού. 

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του χωριού Καμάρες, Γιώργος Κουτεντάκης. Όπως ανέφερε ο κ. Κουτεντάκης, η πρόσβαση δεν είναι ανοιχτή ούτε ανατολικά ούτε δυτικά του χωριού.

«Υπάρχει έλλειψη ζωικού κεφαλαίου. Δεν έχουν καταμετρηθεί επίσημα οι ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο. Ωστόσο, εκτιμώ πως είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Πάντως το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην πρόσβαση των κατοίκων τόσο ανατολικά όσο και δυτικά. Έχουν υπάρξει κατολισθήσεις και μέχρι τις 4 το μεσημέρι προσπαθούσαν άνθρωποι του δήμου, της Περιφέρειας και απλοί πολίτες να απομακρύνουν πέτρες με σκοπό να υπάρξει δίοδος. Αύριο, έχουμε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού»

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια