Κρήτη

ΤΑΙΠΕΔ: Tέσσερις προσφορές για το «μικρό Ελληνικό» στη βάση Γουρνών

Ποιες προσφορές υποβλήθηκαν

Μια τετράδα υποψηφίων επενδυτών διεκδικεί τελικά το προς παραχώρηση-αξιοποίηση ακίνητο εμβαδού 345 στρεμμάτων εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης Γουρνών.

Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 8 έως 10 υποψηφίους, τελικά όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από το ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη σημερινή εκπνοή της σχετικής προθεσμίας κατατέθηκαν 4 προσφορές για το «φιλέτο» στις Γούρνες.

Διαβάστε επίσης

⇒ «Σπριντάρουν» για την πρώην Βάση Γουρνών και το λιμάνι

 Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

«Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) ανακοινώνει ότι τέσσερις ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν Προσφορές για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης. Ειδικότερα, Προσφορές υποβλήθηκαν από τους εξής ενδιαφερόμενους (με αλφαβητική σειρά): 1. CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI A.E. – LYKTOS HOLDING Α. 2. DIMAND Α.Ε. 3. REDS Α.Ε. 4. VIVION INVESTMENTS S.à r.l. Η διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθέντων εγγράφων, ώστε να διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων σύμφωνα με την Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς, θα εκκινήσει άμεσα. Στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα αποσφραγιστούν οι Οικονομικές Προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Περαιτέρω, το ΤΑΙΠΕΔ δύναται να ζητήσει βελτιωμένες οικονομικές προσφορές σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού. Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Σε όμορες εκτάσεις του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκεθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά. Το ΤΑΙΠΕΔ θα συστήσει ανώνυμη εταιρεία στην οποία θα εισφέρει την κυριότητα επί του ακινήτου και θα μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών της στον πλειοδότη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια