«Ορθόδοξος Λόγος»: Εξομολόγηση, νέο ξεκίνημα στη ζωή

Κρήτη
«Ορθόδοξος Λόγος»: Εξομολόγηση, νέο ξεκίνημα στη ζωή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, 16:30 – 17:20

Όλοι μας έχουμε πολλές φορές διαπιστώσει ότι, παρόλη την θέλησή μας, πέφτουμε σε πράγματα, τα οποία θα θέλαμε να μην έχουμε κάνει. Ποιος δεν το έχει ζήσει αυτό; Το να αναγνωρίζουμε ειλικρινά ότι έχουμε αδυναμίες είναι το πρώτο και σημαντικότερο ίσως βήμα για την αλλαγή στη ζωή μας. Βέβαια, δεν είναι αυτό πάντοτε εύκολο. Απαιτεί θάρρος ενώπιον του ίδιου μας του εαυτού.

Ωστόσο, ο Θεός σιωπηλά και πολλές φορές για χρόνια, μας αναμένει με υπομονή να μας ελευθερώσει από όλα όσα μας βαραίνουν, να σβήσει όλα τα περασμένα και να μας δώσει νέο ξεκίνημα και νόημα στην ζωή μας. Μόνο και μόνο, αρκεί να το θέλουμε. Τίποτε άλλο.

Το Μυστήριο της Εξομολόγησης, ένα από τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας μας, αποτελεί μέγιστο δώρο του Θεού για εμάς. Οι Πατέρες της Εκκλησίας αναφέρουν πως εάν η αμαρτία είναι το τραύμα, η μετάνοια είναι το φάρμακο, είναι το ευλογημένο δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Μόνο όσοι έχουν ειλικρινά εξομολογηθεί, μπορούν -έστω κάπως- να περιγράψουν το τι νιώθουν στην εξομολόγηση, στο βαθμό που αυτό περιγράφεται.

Στην εκπομπή "Ορθόδοξος Λόγος" της Κυριακής 17.10.2021, ώρες 16:30'-17:20',  με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, κατατίθενται εμπειρίες απλών ανθρώπων από το Μυστήριο της Εξομολόγησης, καθώς και την ενίσχυση που οι ίδιοι λαμβάνουν για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, κ. Ιωάννης Λίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News