Κρήτη

Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης: Ποιοι μπαίνουν στο κόκκινο - Ο ρόλος της Κρήτης στον εμβολιασμό

Φαίνεται να μην αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης της Κρήτης αυτή την εβδομάδα - Γιατί οι ειδικοί προκρίνουν το σχέδιο των κινητών μονάδων εμβολιασμού που εφαρμόστηκε στην Κρήτη και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας

Αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας, με νέες περιοχές να μπαίνουν και επίσημα στο κόκκινο. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, κοκκινίζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Έβρου, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Στην Κρήτη, φαίνεται να μην αλλάζει ο επιδημιολογικός χάρτης για αυτή την εβδομάδα, ωστόσο λόγω της πτωτικής τάσης σε Ηράκλειο και Χανιά δεν αποκλείεται στην επόμενη επικαιροποίηση του χάρτη κι εφόσον συνεχιστεί η μείωση των κρουσμάτων, τα Χανιά και το Ηράκλειο από κίτρινα και πορτοκαλί να γίνουν πράσινα και κίτρινο αντίστοιχα.

Όσον αφορά στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι, για την αρχόμενη εβδομάδα δεν αναμένονται αλλαγές, ωστόσο θα παρακολουθούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα

Παράλληλα, οι ειδικοί προκρίνουν το σχέδιο των κινητών μονάδων εμβολιασμού που εφαρμόστηκε στην Κρήτη και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, καθώς η Κρήτη ήταν η πρώτη Περιφέρεια στην αρχή του καλοκαιριού που εφήρμοσε το πρόγραμμα με εντυπωσιακά αποτελέσματα και σήμερα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις με το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών τη χώρα μας, ξεπερνώντας το 60% επί του γενικού πληθυσμού που έχει πλήρως εμβολιαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι, ο επιδημιολογικός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Με βάση τα ισχύοντα για τις περιοχές που έχουν περάσει στο Επίπεδο Συναγερμού 4, επιβάλλεται πλέον mini lockdown που προβλέπει:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας και
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Ο υφιστάμενος επιδημιολογικός χάρτης της Κρήτης:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια