Ο καιρός στην Κρήτη: Η πρόγνωση μέχρι το Σαββατοκύριακο - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Η πρόγνωση μέχρι το Σαββατοκύριακο - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρία είναι τα κύματα της κακοκαιρίας, τα οποία θα επηρεάσουν το νησί μας έως και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου - Έντονα καιρικά φαινόμενα, θα φέρει η κακοκαιρία «Μπάλλος», με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια τμήματα της Κρήτης, σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις προγνώσεις

Από σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, η Κρήτη θα επηρεαστεί από έντονα φαινόμενα κατά τόπους και κυρίως στα νότια τμήματά της και κατά περιόδους, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα, με την πρώτη εκδήλωση των φαινομένων της κακοκαιρίας «Μπάλλος», να σημειώνεται από σήμερα το μεσημέρι.  

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, τα προγνωστικά της Τρίτης 12 Οκτωβρίου, «έδειχναν» ισχυρότερη την ένταση των φαινομένων, της κακοκαιρίας «Μπάλλος», ωστόσο βάση των προγνωστικών της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου, τα φαινόμενα θα έχουν ηπιότερη ένταση, όπως όλα δείχνουν, με κύρια χαρακτηριστικά τους νότιους άνεμους στα βόρεια τμήματα του νησιού, οι οποίοι θα είναι κατά τόπους ενισχυμένοι.

Ειδικότερα, σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, προβλέπονται βροχές κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες, ενώ αναμένεται και εκδήλωση καταιγίδων, με τις πληγείσες - από τους σεισμούς περιοχές -, να επηρεάζονται και αυτές, σύμφωνα με τις προγνώσεις.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, αναμένεται η δεύτερη και πιο σημαντική καιρική διαταραχή, η οποία θα μας επηρεάσει με εντονότερα φαινόμενα, βροχές και καταιγίδες. Στα βόρεια τμήματα του νησιού, τα φαινόμενα σύμφωνα με τις προγνώσεις, θα έχουν πιο ήπια χαρακτηριστικά.

Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το τρίτο κύμα που θα μας επηρεάσει προς το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, το πρωί, καθώς τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπιας μορφής, ωστόσο επειδή το νησί θα έχει πληγεί ήδη από το πρώτο και δεύτερο κύμα, ενδεχομένως να δημιουργηθούν κάποιες προβληματικές καταστάσεις σε κάποιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε καλά για την εποχή επίπεδα και πιο συγκεκριμένα, από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και από το Σάββατο θα στραφούν σε δυτικούς, με τον καιρό να είναι άστατος σε αρκετές περιοχές της Κρήτης, ενώ την Κυριακή οι άνεμοι από δυτικοί θα γυρίσουν βοριάδες. Οι βόρειοι άνεμοι θα φέρουν και πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή, καθώς και ήπιες βροχές στα βόρεια τμήματα του νησιού.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News