Ηράκλειο: Ένα δημοτικό σχολείο θα κάνει μάθημα σε... πέντε κτίρια

Κρήτη
Ηράκλειο: Ένα δημοτικό σχολείο θα κάνει μάθημα σε... πέντε κτίρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τάξεις του σεισμόπληκτου 7ου δημοτικού σχολείου στο Ηράκλειο θα παρακολουθούν εφεξής μαθήματα στα 17ο, 30ο, 8ο, 16ο και σε μία αίθουσα ειδικού σκοπού στο 53ο και 54ο, δημοτικά σχολεία της πόλης - Η απόφαση έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους γονείς και προβληματισμό στα σχολεία που θα υποδεχτούν τους μαθητές

Οι άστεγοι μαθητές του σεισμόπληκτου 7ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου «Έλλη Αλεξίου» θα παρακολουθούν μαθήματα εφεξής σε πέντε διαφορετικά δημοτικά σχολεία. Ο επιμερισμός των δώδεκα τάξεων του 7ου δημοτικού, γνωστοποιήθηκε μέσω ανάρτησης στην σελίδα του σχολείου στο facebook.

Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν αναστάτωση και δυσαρέσκεια στους γονείς, αλλά και στα σχολεία που θα υποδεχτούν τους μαθητές, καθώς αυτές οι συγχωνεύσεις, εν μέσω πανδημίας, αναδεικνύουν και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα παιδιά. Κι αν το «σπάσιμο» των μαθητών - όταν δεν υπολογίζονται στη νέα συνθήκη οι εργαζόμενοι γονείς με δύο ή και περισσότερα παιδιά- είναι η πιο ενδεδειγμένη κίνηση δεδομένων των συνθηκών, εύλογα αναρωτιέται κάποιος, τι θα γίνει με τη λειτουργία των 24ου και 31ου δημοτικών σχολείων που στεγάζονται στο «Γερωνυμάκειο Βρεφοκομείο» και παραμένουν κλειστά από τις 27 Σεπτεμβρίου;

Και ενώ όλοι αναγνωρίζουν την αξία της διά ζώσης διδασκαλίας και δη της πρωινής, ωστόσο δεν μπορούν παρά να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται. Μάλιστα, κάποιοι από τους γονείς μέμφονται την δημοτική αρχή για αναποτελεσματικότητα, σημειώνοντας την χαρακτηριστική καθυστέρηση που επέδειξαν για να ασχοληθούν με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Όπως γνωστοποίησε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, με ανάρτηση στην σελίδα του στο facebook, οι μαθητές του 7ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου «Έλλη Αλεξίου» ξεκινούν από αύριο δια ζώσης πρωινό ωράριο από τις 8:00 έως τις 13:15 στα εξής σχολεία.

  • Α1 & Α2 : 17ο Δημοτικό Ηρακλείου
  • Β1 & Β2 : 17ο Δημοτικό Ηρακλείου
  • Γ1 & Γ2 : Αμφιθέατρο Ακαδημίας (53&54 Δημοτικό Σχολείο)
  • Δ1 & Δ2 : 30ο Δημοτικό Ηρακλείου (Πυράνθου 44, Στάδιο)
  • Ε1 & Ε2 : 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Ταξίαρχου Μαρκόπουλου)
  • ΣΤ1 & ΣΤ2 : 16ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Πλούτωνος 30, Άγιος Κωνσταντίνος)
  • Τα παιδιά θα τα υποδεχτούν οι εκπαιδευτικοί στην είσοδο του νέου σχολείου

Κάλεσμα από την Ένωση Γονέων για τη στέγαση των παιδιών

Σε αυτό το πλαίσιο, το 54ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το οποίο υποδέχεται τις τάξεις Γ1 & Γ2 του 7ου δημοτικού, κάλεσε σε σύσκεψη όλους τους γονείς του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα της στέγασης των παιδιών.

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της πρόσκληση της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου για σύσκεψη με αφορμή τους πρόσφατους σεισμούς:

«Το ΔΣ του Συλλόγου μας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δ. Ηρακλείου για σύσκεψη των Συλλόγων Γονέων με θέμα: «Οι επιπτώσεις του σεισμού στα σχολεία του Δήμου. Ασφαλή σχολεία και στέγαση όλων των παιδιών», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17/10/2021, στην αυλή του 24ου-31ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Γερωνυμάκη 13) και καλεί όσους γονείς από το Σύλλογο μας επιθυμούν να παρευρεθούν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News