Κρήτη: Τρία σημαντικά έργα εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης

Κρήτη
Κρήτη: Τρία σημαντικά έργα εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έγκριση δόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου

ΒΟΑΚ (συγκεκριμένα το οδικό τμήμα Χερσόνησος-Νεάπολη Λασιθίου), εγγειοβελτιωτικά -αντιπλημμυρικά έργα στη περιοχή στη περιοχή της Ιεράπετρας με σημείο αναφοράς το φράγμα Μπραμιανών και το νέο φράγμα Μύρτου, και κτηριακή προσθήκη στο ΠΑΓΝΗ για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής είναι το τρίπτυχο των Κρητικών έργων που δεσπόζουν στη νέα «φουρνιά» έργων τα οποία  εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, στο Ταμείο εντάσσονται προς υλοποίηση άλλα 36 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,34 δισ. ευρώ. Η έγκριση δόθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου. Από κοινού με τα 12 πρώτα έργα 1,42 δισ. ευρώ που ανακοινώθηκαν τον Ιούλιο, οι εντάξεις του Ταμείου αριθμούν σήμερα 48 έργα, με προϋπολογισμό 2,76 δισ. ευρώ.

Στη 2η αυτή «φουρνιά» των 36 έργων περιλαμβάνονται λοιπόν 3 σημαντικά έργα εδώ για το νησί μας και συγκεκριμένα:

- Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ): Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία και Συντήρηση του τμήματος Χερσόνησος-Νεάπολη, με Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Προϋπολογισμός που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης: 90 εκατ. ευρώ.

- Στην περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης για την ανακαίνιση υφιστάμενου φράγματος και ταμιευτήρων Μπραμιάνου, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Γρα Λιγιάς και νέου φράγματος Μύρτου. Προϋπολογισμός: 60 εκατ. ευρώ.

- Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου: Προσθήκη ορόφου για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Γ΄ Κτήριο των Κλινικών του ΠΑΓΝΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News