Άργιλος: Η παραλία της Κρήτης με φυσικό… σπα - Τι κρύβεται στην αμμουδιά της

Κρήτη
Άργιλος: Η παραλία της Κρήτης με φυσικό… σπα - Τι κρύβεται στην αμμουδιά της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάσημη, αμμώδης παραλία που το όνομά της φανερώνει την εμπειρία που θα ζήσετε

Η Άργιλος είναι μια πραγματικά ξεχωριστή παραλία δίπλα από τον Γεροντόλακκο της Σητείας. Είναι μια παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά και βότσαλα στην πλευρά του Λιβυκού πελάγους, με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που την καθιστά σχεδόν μοναδική στο είδος της. Ονομάζεται έτσι λόγω του άργιλου – πηλού που υπάρχει στο σημείο αυτό. Οι επισκέπτες βιώνουν μια μοναδική εμπειρία, λόγω του γεγονότος ότι στο έδαφός της συναντώνται ποσότητες άργιλου. 

Τα μικρά κομμάτια άργιλου που βρίσκονται στην άμμο δίνουν την ευκαιρία στους λουόμενους να απολαύσουν ένα φυσικό σπα- αμμόλουτρου και μασάζ. Μια εμπειρία, δηλαδή, άνευ προηγουμένου, καθώς ο άργιλος λειτουργεί ως καθαριστικό των νεκρών κυττάρων για το δέρμα, αφήνοντάς το λαμπερό και λείο.

Η παραλία Άργιλος δημιουργεί ένα απόκοσμο φυσικό τοπίο που σε περιμένει για αξέχαστες στιγμές. Το σημείο είναι στην πραγματικότητα ένας μικρός κόλπος με ρηχά, γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία απέχει 103 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη του Αγίου Νικολάου, 69 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα και 47 χιλιόμετρα περίπου από την πόλη της Σητείας. Η εικόνα με τα βράχια γύρω της που είναι γεμάτα άργιλο θα μείνουν αξέχαστα. Όπως επίσης και η εμπειρία του φυσικού σπα.

Πρόκειται για μία από τις πιο απομονωμένες περιοχές του νησιού και για να την προσεγγίσει κανείς παίρνει το δρόμο που συνδέει τη Σητεία (και την Ιεράπετρα) με τη Ζίρο. Απολαύστε μια «πτήση» πάνω από αυτήν τη μοναδική παραλία μέσα από τα πλάνα του youtuber haanity.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News