Αρχιεπισκόπου Μακαρίου: Τα έργα εξαντλούν την υπομονή κατοίκων και επιχειρηματιων (βίντεο)

Κρήτη
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου: Τα έργα εξαντλούν την υπομονή κατοίκων και επιχειρηματιων (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την έντονή δυσαρέσκειά τους έχουν εκφράσει κάτοικοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες καταστημάτων της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου για τα δημοτικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες στην περιοχή

Τον προβληματισμό τους καταθέτουν κάτοικοι και επιχειρηματίες της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, για τα δημοτικά έργα που λαμβάνουν χώρα εδώ και μήνες, στο πλαίσιο του έργου ανάπλασης- βιοκλιματικής αναβάθμισης της περιοχής, καθώς οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως τοονίζουν, δεν αφήνουν κανένα απολύτως περιθώριο πρόσβασης στα σπίτια και καταστήματά τους.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες οι εργασίες συνεχίζονται στο ανατολικό ρεύμα του δρόμου και η οδός Εφόδου έχει μετατραπεί σε μονόδρομο προκαλώντας νέα κυκλοφοριακή επιβάρυνση, κυρίως για τους κατοίκους.

Παράλληλα, η υπομονή επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών εξαντλείται, καθώς όπως υποστηρίζουν, οι δημοτικές αρχές του Ηρακλείου θα έπρεπε αφενός να είχαν προβλέψει και εκτιμήσει τις ανάγκες τους και αφετέρου να είχαν μεριμνήσει προκειμένου η πρόσβαση στο συγκεκριμένο επιβαρυμένο σημείο να είχε διευκολυνθεί έως ότου το έργο ολοκληρωθεί. Όπως τονίζουν, οι απώλειες των εσόδων τους είναι μεγάλες και στην περιπτωση ενδεχόμενων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του έργου, απομακρύνεται κάθε σενάριο για ανάκαμψη, με αφορμή την επερχόμενη περίοδο των Χριστουγέννων.

Η ρευματολόγος, Μαριλένα Μαμουλάκη, ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, μιλώντας στο neakriti.gr: «Δεν υπάρχει καμία πρόσβαση για τους ασθενείς. Έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που ξεκίνησαν τα έργα της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Έχουμε ταλαιπωρηθεί απίστευτα. Είμαστε 12 γιατροί σε μια πολυκατοικία και κανένας από τη δημοτική αρχή δεν επιδεικνύει ούτε ελάχιστο ενδιαφέρον. Την προηγούμενη εβδομάδα, η περιοχή ήταν μέσα στο χώμα. Ζητήσαμε ευγενικά από τις δημοτικές αρχές για το πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα και δεν έχουμε λάβει καμία απολύτως απάντηση. Μας αγνοούν. Μας περιφρονούν. Η κατάσταση είναι τραγική. Και ο κ. Αναστασάκης  επιδεικνύει θρασύτητα. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω τον Εισαγγελέα σε περίπτωση που συνεχιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση. Δε μπορούμε να μπούμε στα γραφεία μας. Δεν μπορούν οι ασθενείς να μπουν στα ιατρεία» ανέφερε η κ. Μαμουλάκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προσωρινές αυτές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών,  ενώ σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες ο Δήμος Ηρακλείου έχει δώσει νέα παράταση διάρκειας τεσσάρων μηνών στον ανάδοχο εργολάβο, μέχρι δηλαδή τις 31 Ιανουαρίου 2022.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News