Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: Στο ξωκλήσι που κατέρρευσε είχε γίνει νονά η Ντέμι Μουρ

Κρήτη
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: Στο ξωκλήσι που κατέρρευσε είχε γίνει νονά η Ντέμι Μουρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάσημη ηθοποιός, νονά σε βάφτιση τον περασμένο Ιούλιο

Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στον Ξηροκαμπο Σητείας που κατέρρευσε μετά από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη, ήταν εκείνο στο οποίο η διάσημη ηθοποιός Ντέμι Μουρ έγινε νονά τον περασμένο Ιούλιο.

Το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου είχε γίνει γνωστό στις αρχές του περασμένου Ιουλίου από αυτό το γεγονός με τις φωτογραφίες από το μυστήριο να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

«Ηταν η εντονότερη δόνηση που έχουμε νιώσει ποτέ»

Κάτοικοι στο Γούδουρα, τις Σητείες, και τον Μακρύ Γυαλό, αναφέρουν πως ήταν η πιο έντομη σεισμική δόνηση που έχουν νιώσει ποτέ. Υπάρχουν φθορές στην οικοσκευή των σπιτιών, αλλά δεν εντοπίζονται ζημιές σε κτίρια και υποδομές.

Στο Σταυροχώρι όπου απαντώνται τα περισσότερα παλαιά πετρόκτιστα κτίρια, δεν καταγράφονται μέχρι τώρα σημαντικές ζημιές. Μιλώντας στην neakriti.gr, ο αντιδήμαρχος, Αϊλαμάκης Γιώργος, ανέφερε ότι έπεσαν πραγματα από ράφια και βιοβλιθήκες, αλλα ίσαμε τούτη την στιγμή δεν εχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές.

Διερευνούμε την πιθανότητα να έχει σύνδεση με το σεισμό του Αρκαλοχωριού, αλλά μάλλον δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο» τονίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News