Σεισμός 6,3 στην Κρήτη - Σητεία: «Ήταν η πιο έντονη δόνηση που έχουμε νιώσει» - Τι αναφέρουν οι κάτοικοι

Κρήτη
Σεισμός 6,3 στην Κρήτη - Σητεία: «Ήταν η πιο έντονη δόνηση που έχουμε νιώσει» - Τι αναφέρουν οι κάτοικοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Κρήτης, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές

Διερευνούμε την πιθανότητα να έχει σύνδεση με το σεισμό του Αρκαλοχωριού, αλλά μάλλον δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο» τονίζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ.

Η Iσχυρή σεισμική δόνηση, που έγινε αισθητή σε όλη την Κρήτη, στις 12:24 το μεσημέρι της Τρίτης, 12 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν εντάσεως 6.3 Ρίχτερ, με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου και εστιακό βάθος 8,2 χιλιόμετρα.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Ηράκλειο και σε ολόκληρη την Ανατολική Κρήτη, σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και κυρίως σε Κάσο, Κάρπαθο και Ρόδο, αλλά και στην Αττική, ενώ χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη της χρονική διάρκεια. Μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ, ακολούθησαν δονήσεις 4,5 Ρίχτερ στην Κάρπαθο και 4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζάκρου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Ζερβάκη, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές και φθορές σε κτίρια.

«Ηταν η εντονότερη δόνηση που έχουμε νιώσει ποτέ»

Κάτοικοι στο Γούδουρα, τις Σητείες, και τον Μακρύ Γυαλό, αναφέρουν πως ήταν η πιο έντομη σεισμική δόνηση που έχουν νιώσει ποτέ. Υπάρχουν φθορές στην οικοσκευή των σπιτιών, αλλά δεν εντοπίζονται ζημιές σε κτίρια και υποδομές.

Στο Σταυροχώρι όπου εντοπίζονται τα περισσότερα παλαιά πετρόκτιστα κτίρια, δεν καταγράφονται μέχρι τώρα σημαντικές ζημιές. Μιλώντας στην neakriti.gr, ο  αντιδήμαρχος, Αϊλαμάκης Γιώργος, έπεσαν πραγματα από ράφια και βιοβλιθήκες, αλλα δεν εχουν σημειωθεί σημαντικές ζημιές.

Λέκκας: Διαφορετικό σεισμικό κέντρο σε σύγκριση με το Αρκαλοχώρι

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, υπογράμμισε ότι πρόκειται για διαφορετικό σεισμικό κέντρο σε σύγκριση με το Αρκαλοχώρι, με διαφορετική συμπεριφορά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να συνδέονται οι δύο σεισμοί. Όπως είπε, ήταν επιφανειακός διερευνάται αν έχει επιπτώσεις στον χερσαίο χώρο.

μετά από τον σεισμός μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νότια της Κρήτης, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές.

Στον Ξηροκαμπο Σητείας, κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News