Ο καιρός στην Κρήτη: Φθινοπωρινές μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Φθινοπωρινές μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμένονται συνθήκες αστάθειας, κυρίως προς τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και στα νότια του νησιού, ενώ μετά την πρόσκαιρη ύφαιση των φαινομένων την Τετάρτη, οι βροχοπτώσεις θα επανέλθουν πιο δυνατές

Φθινοπωρινές μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται σήμερα, Τρίτη, 12 Οκτωβρίου, καθώς όπως φαίνεται η κακοκαιρία «Αθηνά» θα επηρεάσει και την Κρήτη, κυρίως στις δυτικές περιοχές του νησιού, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν και οι άνεμοι που θα φτάσουν τα έξι μποφόρ.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, στο νησί αναμένονται συνθήκες ασταθειας κυρίως προς τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και στα νότια του νησιού, ενώ μετά την πρόσκαιρη ύφαιση των φαινομένων την Τετάρτη, οι βροχοπτώσεις θα επανέλθουν πιο δυνατές, επηρεάζοντας ενδεχομένως και τις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές του Ηρακλείου.

Την Τετάρτη τα καιρικά φαινόμενα θα είναι κάπως υποτονικά στο νησί, για να «επανέλθουν» δριμύτερα την Πέμπτη με το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού να είναι οι νοτιάδες, που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο, αλλά και οι βροχοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα παραμείνουν στο νησί και την Παρασκευή, ενώ οι καιρικές συνθήκες του διημέρου εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν και τις πληγείσες -από τον σεισμό- περιοχές του Ηρακλείου.

Το Σαββατοκύριακο πάντως, θα υπάρξει αλλαγή στην διεύθυνση των ανέμων, οι οποίοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις.

Η ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου:

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ, για αύριο Τρίτη 11 Οκτωβρίου, θα επικρατήσουν τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς κελσίου.

  • Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.
  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί
  • Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
  • Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News