Ηράκλειο: Μεγάλες ανάγκες για σχολικές αίθουσες - Παρέμβαση γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Μεγάλες ανάγκες για σχολικές αίθουσες - Παρέμβαση γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάντηση από το δημοτικό συμβούλιο δεν δόθηκε, ωστόσο αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα εξετάσει όλα τα σενάρια για να βρουν στέγη οι μαθητές και μαθητριες των πληγέντων δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου

Παρέμβαση από γονείς και κηδεμόνες μαθητών του 24ου,  του 31ου και του 7ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Οι γονείς έκαναν σαφές το αίτημα τους πως τα παιδιά πρέπει να παρακολουθήσουν τα μαθήματα δια ζώσης και τις πρωινές ώρες, ενώ απέρριψαν με κάθε τρόπο το εναλλακτικό σενάριο του απογευματινού σχολείου ή της τηλεκπαίδευσης.

Τα τρία αυτά δημοτικά σχολεία έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, με αποτέλεσμα τόσο οι αίθουσες όσο και ο προαύλιος χώρος να θεωρούνται ακατάλληλοι για μαθητές και προσωπικό.

Οι γονείς που έδωσαν το παρόν στο Συμβούλιο, διεμήνυσαν προς όλους τους τόνους πως τα παιδιά σε καμία περίπτωση δεν θα υποχρεωθούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τις απογευματινές ώρες: «Το μάθημα πρέπει να γίνει το πρωί και δια ζώσης, εδώ και δύο χρόνια οι μαθητές πραγματοποιούν την τηλεκπαίδευση, η οποία έχει κόστος στην εκπαιδευτική και κοινωνική τους ζωή», τονίζουν, επισημαίνοντας ότι ο οικογενειακός προγραμματισμός θα παρεκκλίνει σημαντικά σε περίπτωση που οι μαθητές αναγκαστούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα το απόγευμα ή με τη μορφή τηλεκπαίδευσης, καθώς άδειες ειδικού σκοπού δεν υπάρχουν πλέον.

Απάντηση από το δημοτικό συμβούλιο δεν δόθηκε σε αυτή τη φάση, ωστόσο αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει τους φορείς εκείνους που θα προσφέρουν αίθουσες, ώστε να στεγαστούν προσωρινά οι μαθητές και μαθητριες των πληγέντων σχολείων.

Μάλιστα, την ώρα που γινόταν το δημοτικό συμβούλιο, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης προσπάθησαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με φορείς, προκειμένου να εξασφαλιστούν αίθουσες για τους μικρούς μαθητές του 24ου, 31ου και 7ου δημοτικού σχολείου και ειδικότερα σε χώρους όπως το δημόσιο ΙΕΚ, το ΚΕΚ Επιμελητηρίου, το ΕΛΜΕΠΑ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Κρήτης, εκτός των συγκεκριμένων δημοτικών σχολείων (24ο, 31ο και 7ο ) που υπάγονται στο δήμο Ηρακλείου, ακατάλληλα σχολικά κτίρια έχουν θεωρηθεί τα: νηπιαγωγείο Τεφελίου και Μεταξοχωρίου, Γυμνασίο Τεφελίου 3ο Νηπιαγωγείο Αρχανών, 32ο, 43ο, 69ο, 17ο και 4ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, 1ο και 2ο δημοτικά σχολεία Αρκαλοχωρίου, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου- Δημοτικό Σχολείο Θραψανού, Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου και Καστελίου, Λύκειο Αρκαλοχωρίου, ΙΧ. Γενικό Λύκειο Καστελίου, 1ο ΕΠΑΛ Αρκαλοχωρίου, ΔΟΜΗ ΚΔΑΠ Τυμπακίου, Δημοτικό Σχολείο- Νηπιαγωγείο Καμαρών, Γ.Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Τυμπακίου της δημοτικής Ενότητας  Τυμπακίου, Νηπιαγωγείο Γουβών, Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής, Γυμνάσιο Επισκοπής και Λύκειο Επισκοπής.

(Φωτογραφία από pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News