Ο καιρός στην Κρήτη: Φθινοπωρινές μπόρες αύριο – Πότε θα επηρεαστούν οι σεισμόπληκτες περιοχές

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Φθινοπωρινές μπόρες αύριο – Πότε θα επηρεαστούν οι σεισμόπληκτες περιοχές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την καλοκαιρία του Σαββατοκύριακου, φθινοπωρινές μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού

Συνθήκες αστάθειας, που αυτή τη φορά αναμένεται να επηρεάσει και την Κρήτη κυρίως αύριο Τρίτη 12 Οκτωβρίου, αλλά και την Πέμπτη, θα προκαλέσει το βαρομετρικό χαμηλό της κακοκαιρίας «Αθηνά», που πλήττει με σφοδρότητα άλλες περιοχές της χώρας. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, αύριο στο νησί  αναμένονται φθινοπωρινές μπόρες κυρίως στα βόρεια, στην ενδοχώρα, αλλά και στα πελάγη, ενώ μετά τον πρόσκαιρο «διάλλειμα» της Τετάρτης, οι βροχοπτώσεις θα επανέλθουν στο νησί επηρεάζοντας μάλιστα και τις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές του Ηρακλείου. 

Μετά την καλοκαιρία του Σαββατοκύριακου, φθινοπωρινές μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, ιδίως στις δυτικές περιοχές της Κρήτης, ενώ παράλληλα αναμένεται να ενισχυθούν και οι άνεμοι -που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ- κυρίως στα βόρεια, στην ενδοχώρα, αλλά και στα πελάγη. 

Την Τετάρτη τα καιρικά φαινόμενα θα είναι κάπως υποτονικά στο νησί, για να «επανέλθουν» δριμύτερα την Πέμπτη με το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού να είναι οι νοτιάδες, που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο, αλλά και οι βροχοπτώσεις. 

Τα φαινόμενα θα παραμείνουν στο νησί και την Παρασκευή, ενώ οι καιρικές συνθήκες του διημέρου εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν και τις πληγείσες -από τον σεισμό- περιοχές του Ηρακλείου. 

Το Σαββατοκύριακο πάντως, θα υπάρξει αλλαγή στην διεύθυνση των ανέμων, οι οποίοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις.

Η ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου:

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με δελτίο πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ, για αύριο Τρίτη 11 Οκτωβρίου, θα επικρατήσουν τα κάτωθι καιρικά φαινόμενα:

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς κελσίου.

-Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

– Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά και μικρά σκάφη να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου καιρικών φαινομένων.

– Ρυμουλκά, ναυαγοσωστικά, αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί

– Καλούνται τα τοπικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

– Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News