Κρήτη

Επιτροπή σεισμόπληκτων Αγίων Παρασκιών: Πρακτική βοήθεια στους πληγέντες

«Ξεκινώντας τη δράση της η επιτροπή με την καταγραφή των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν άμεσα ζητήματα στέγασης και σίτισης»

Ανακοίνωση εξέδωσε η επιτροπή σεισμόπληκτων Αγίων Παρασκιών με αφορμή τη δράση και του στόχους της σχετικά με την παροχή βοήθειας σε αυτούς που έχουν πληγεί από τους σεισμούς στην Κρήτη:

Όπως αναφέρει αναλυτικά:

« Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Εδώ και αρκετές μέρες βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες των καταστρεπτικών συνεχόμενων σεισμικών δονήσεων. Τα προβλήματα που προκύπτουν είναι πολλά και κάθε φορά εξελίσσονται με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες της κατά τόπου ανθρωπογεωγραφίας. Η επιτροπή που συγκροτήθηκε ως βασικό στόχο έχει να λειτουργήσει ως ένα διεκδικητικό όργανο που όχι μόνο θα διεκδικεί αλλά και να παρέχει πρακτική βοήθεια στους πληγέντες και στους φορείς που βοηθούν και διαχειρίζονται την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ξεκινώντας τη δράση της η επιτροπή με την καταγραφή των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν άμεσα ζητήματα στέγασης και σίτισης, την βοήθεια στην καταγραφή των ζημιών και με την οργάνωσης όλων των φορέων του χωριού μας ούτως ώστε να συσκέπτονται, να συντονίζονται και να συναποφασίζουν, συνεχίζουμε το έργο μας και καλούμε και άλλους συγχωριανούς μας να συνδράμουν.

Σε αυτά τα πλαίσια ένα πρόβλημα που προκύπτει είναι η συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλες τις βαθμίδες. Ένα ειδικό ζήτημα είναι τα παιδιά των οικογενειών που είναι δευτέρα και τρίτη λυκείου και ενώ προετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις γνωστές καταστάσεις. Ταυτόχρονα υπάρχουν οικογένειες που έχουν φοιτητές σε άλλες περιοχές τις χώρας μας. Με βάση τη γνώση που έχουμε για την οικονομική κατάσταση πολλών συγχωριανών μας μέσα από τις συνεχόμενες κρίσης (οικονομικής και πανδημίας) ζητούμε άμεσα από την πολιτεία να προχωρήσει στα παρακάτω:

1) Οικονομική στήριξη των οικογενειών που έχουν πληγεί και που έχουν ή πρόκειται να έχουν φοιτητές στο επόμενο διάστημα, μέσα από τη στέγαση των παιδιών σε εστίες και όπου δεν είναι δυνατόν αυτό, να δοθεί επιδότηση ενοικίου.

2) Την επιπλέον μοριοδότηση μαθητών από πληγείσες οικογένειες ούτως ώστε να μην υπάρχουν αδικίες λόγω της μη ομαλής εκπαιδευτικής διαδικασίας και της οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών να παρέχουν φροντιστηριακή βοήθεια.

Θεωρούμε ότι η στήριξη των παραπάνω αιτημάτων είναι στρατηγικής σημασίας για την μόρφωση των παιδιών και για την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής συνέχειας. Με όπλο μας την αλληλεγγύη παλεύουμε να ξαναστήσουμε τους οικισμούς μας.»

φωτογραφία (intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια