Σεισμός στην Κρήτη: Ανοίγουν δειλά - δειλά τα καταστήματα στο Αρκαλοχώρι (βίντεο)

Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη: Ανοίγουν δειλά - δειλά τα καταστήματα στο Αρκαλοχώρι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη με το χρόνο στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος για την αποκατάσταση των ζημιών

Σχεδόν δυο εβδομάδες μετά τον ισχυρό σεισμό στο δήμο Μινώα Πεδιάδος και με τις διαδικασίες ενίσχυσης της περιοχής και των σεισμόπληκτων κατοίκων να συνεχίζουν, η ζωή στο Αρκαλοχώρι επιστρέφει δειλά δειλά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, καταστηματάρχες ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους, άνθρωποι καθαρίζουν τα σπίτια τους και απομακρύνουν τα σημάδια της καταστροφής. «Ανοίγουμε για ψυχολογικούς λόγους κυρίως» δηλώνουν κάτοικοι, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης της επιχειρηματικότητα της περιοχής.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στο Αρκαλοχώρι σύσκεψη με τους επαγγελματίες και τους εμπόρους της περιοχής.

Άνθρωποι που μέσα σε μια στιγμή είδαν τις περιουσίες τους να γκρεμίζονται βρίσκουν το θάρρος να μαζέψουν τα συντρίμμια και να αρχίσουν από την αρχή. Ανάσα ελπίδας αποτέλεσε η  άμεση καταβολή μέρους των αποζημιώσεων με τους πληγέντες τώρα να περιμένουν να λυθούν τα προβλήματα της πλατφόρμας arogi.gr,  προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανακούφισής τους. 

Την ίδια ώρα στο Αρκαλοχώρι, με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν  οι εργασίες στο χώρο όπου θα στηθούν οι πρώτοι οικίσκοι ενώ παράλληλα συνεχίζονται και οι αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News