Καιρός: Καλοκαίρι... στην Κρήτη - Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία έφτασε τους 30 βαθμούς

Κρήτη
Καιρός: Καλοκαίρι... στην Κρήτη - Σε ποια περιοχή η θερμοκρασία έφτασε τους 30 βαθμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καιρός σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου δεν θύμιζε φθινόπωρο, αλλά καλοκαίρι

Καλοκαιρία επικρατεί στην Κρήτη, καθώς η θερμοκρασία έφτασε τοπικά στους 30 βαθμούς Κελσίου και το σκηνικό του καιρού σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου δεν θύμιζε φθινόπωρο αλλά καλοκαίρι. Στη Σούδα η θερμοκρασία έφτασε στους 29.9 βαθμούς Κελσίου, στην Κίσσαμο Χανίων 29.7 και στην περιοχή Νεροκούρου Χανίων 29.4.

Οι 8 υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr είναι οι εξής:.

Την ίδια στιγμή εκ διαμέτρου αντίθετο ήταν το σκηνικό του καιρού στην υπόλοιπη χώρα με ισχυρές βροχές να σημειώνονται σε πολλές περιοχές.

Ο καιρός την Κυριακή 10 Οκτωβρίου

Αύριο ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Μάλιστα στα δυτικά και νότια το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος. Στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 20, στην Ήπειρο από 8 έως 21 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 14 έως 26 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσει καλοκαιρία και οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 και 29 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News