Κλιματική αλλαγή: Η μάχη που πρέπει να δώσουν και οι αγρότες

Κρήτη
Κλιματική αλλαγή: Η μάχη που πρέπει να δώσουν και οι αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο εχθρικό για ανθρώπους και τις σοδειές, με τον όρο “προσαρμοστικότητα” να μπαίνει σιγά-σιγά στη βιβλιογραφία και για την αγροτική παραγωγή

Οι αγρότες σε ολόκληρο τον κόσμο είχαν πάντα απέναντί τους τον καιρό. Ποτέ όμως με τον τρόπο που οι καιρικές συνθήκες απειλούν πια τις σοδειές. Στο φόντο της νέας πραγματικότητας που δημιουργούν οι κλιματικές αλλαγές, τα πάντα αλλάζουν.

Το περιβάλλον γίνεται ολοένα και πιο εχθρικό για ανθρώπους, υποδομές και φυσικά σοδειές, με τον όρο “προσαρμοστικότητα” να μπαίνει σιγά-σιγά στη βιβλιογραφία και για την αγροτική παραγωγή, καθώς οι συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη θεωρούνται δεδομένες, και αυτό που μένει να φανεί είναι σε τι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται οι βαθμοί Κελσίου αυτής της αύξησης της θερμοκρασίας και άρα της έντασης των αναμενόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων. 

Πρόκειται για ένα θέμα εξαιρετικά σημαντικό, καθώς δεν έχουμε δει ακόμα να μπαίνει δυναμικά στο τραπέζι το επίμαχο θέμα της “προσαρμοστικότητας”, κάτι που αφορά στον τύπο των καλλιεργειών, στην αντοχή τους στις θερμοκρασίες, στην ποσότητα και ποιότητα του διαθέσιμου νερού στη βάση των σεναρίων που μας κατακλύζουν ενόψει της προσεχούς νέας διάσκεψης του ΟΗΕ για τις κλιματικές αλλαγές. 

 (φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News