Σεισμός: Στο πλευρό των πληγέντων η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (βίντεο)

Κρήτη
Σεισμός: Στο πλευρό των πληγέντων η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που φουντώνει το κύμα αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων, από πολίτες, επιχειρήσεις, ιδιώτες, φορείς, συλλόγους και εθελοντές, σημαντική είναι και η βοήθεια που απλώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων βρίσκεται από την πρώτη στιγμή και η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, συμβάλλοντας στην ανακούφιση και την κάλυψη απωλειών και αναγκών τους, μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ, τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στο Αρκαλοχώρι.

Ειδικότερα, η Ύπατη Αρμοστεία ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πληγέντων, απέστειλε μεγάλες ποσότητες σε κρεβάτια, στρώματα, σκηνές, υπνόσακους, είδη προσωπικής υγιεινής και όχι μόνο.

Επίσης μεγάλες ποσότητες υλικών μεταφέρθηκαν στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων ενώ ανάλογα με τις ανάγκες θα αποστέλλεται επιπλέον υλικό από τις αποθήκες της Αναπτυξιακής Ηρακλείου.

Ο Γιώργος Μαυρογιάννης αναφέρθηκε στη δομή που έχει δημιουργηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Αρκαλοχώρι καθώς και στη συμβολή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι των κτηρίων σε περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Έτσι και αύριο Σάββατο 9 Οκτωβρίου, κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών - ΔΑΕΦΚ θα πραγματοποιούν αυτοψίες ελέγχους σε κτήρια.

Ειδικότερα, οι μηχανικοί θα βρίσκονται στο Μπιτζαριανό, στο Άγνος, στο Λύττος, στο Καραβάδω, στο Πανόραμα, στις Αμουργέλλες, στον Στείρωνα, στο Πανόραμα, στη Βόνη, στα Πάρτιρα, στα Βιτσιλιά, στον Μπαδιά, στην Τουρλωτή, στην Γαρίπα και στο Δραπέτι.  

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών να βρίσκονται σε ασφαλείς χώρους εντός των ορίων των παραπάνω οικισμών και πλησίον των οικιών τους προκειμένου αυτές να ελεγχθούν από τα κλιμάκια μηχανικών και να παραλάβουν τα σχετικά δελτία ελέγχου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News