Κρήτη: Σημαντική εξέλιξη για την γραβιέρα (Π.Ο.Π)

Κρήτη
Κρήτη: Σημαντική εξέλιξη για την γραβιέρα (Π.Ο.Π)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι σύλλογοι Τυροπαραγωγών Νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων με σκοπό τη συγκρότηση ενός ενοποιημένου φορέα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι σύλλογοι Τυροπαραγωγών Νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων με σκοπό τη συγκρότηση ενός ενοποιημένου φορέα ο οποίος θα προωθεί τα αιτήματα των τυροπαραγωγών όπως διεμήνυσε ο εκπρόσωπος της επαγγελματικής τους ομάδας, Μιχάλης Τζωρτζάκης.

Συγκεκριμένα, οι Συλλόγοι Τυροπαραγωγών Νομών Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων  με ανακοίνωσή τους προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους πολίτες να μεταβούν την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 10.00 στη Γέργερη και πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Γέργερης. Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι η διεξαγωγή συζήτησης για τη σύσταση της διεπαγγελματικής οργάνωσης  των Τυριών Κρήτης (Γραβιέρας Π.Ο.Π.) που σύμφωνα με το Μιχάλη Τζωρτζάκη μια τέτοια οργάνωση είναι αναγκαία για τη βιωσιμότητα του τυροπαραγωγού.

Το neakriti.gr απευθύνθηκε στον εκπρόσωπο Τυροπαραγωγών ν. Ηρακλείου,Μιχάλη Τζωρτζάκη ο οποίος μίλησε για τη συγκεκριμένη διεπαγγελματική οργάνωση, τονίζοντας: «Η κατάσταση που βιώνουμε είναι ζοφερή. Πλέον ο τυροπαραγωγός δεν έχει μέλλον. Ειδικά σε μια περίοδο όπως αυτή που ζούμε που η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος έχει φέρει πολλές αντιδράσεις στην κοινωνία. Το κόστος της παραγωγής είναι υψηλό και εμείς αφού παράξουμε τη γραβιέρα την πουλάμε στα σούπερ μάρκετ, τα οποία τη διοχετεύουν στην αγορά ακριβά. Δεν έχει αναλογιστεί κανένας τη δυσμενή θέση που βρισκόμαστε. Μέσα από τη δημιουργία της διεπαγγελματικής οργάνωσης των Τυριών Κρήτης (Γραβιέρας Π.Ο.Π.), ζητάμε τη λειτουργία ενός συγκροτημένου φορέα που θα λειτουργήσει ως πηγή χρηματοδότησης και διαμεσολάβησης με τις τράπεζες ώστε όλοι οι τυροπαραγωγοί να έχουν βιώσιμο μέλλον».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News