Διαδηλώσεις κατά του φασισμού σήμερα σε Ηράκλειο και Χανιά

Κρήτη
Διαδηλώσεις κατά του φασισμού σήμερα σε Ηράκλειο και Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Συνεχίζουμε την πάλη για να απομονώνεται κάθε φασιστική, ρατσιστική φωνή και δράση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Χανιών

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου στέλνει το δικό της μήνυμα κατά του φασισμού και του ρατσισμού συμμετέχοντας στην αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι φοιτητικοί Σύλλογοι σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Ελευθερίας. Τι αναφέρεται στην ανακοίνωσή της Ένωσης:

«Πριν ένα χρόνο τέτοιες μέρες ένα σύνθημα δονούσε τους δρόμους κάθε πόλης, τις γειτονιές “Μία είναι η απόφαση: Οι ναζί δολοφόνοι στη φυλακή”. Χιλιάδες διαδήλωναν έξω από το εφετείο και σε όλη την Ελλάδα απαιτώντας την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής! Η αποφασιστική στάση της εργατικής τάξης και του λαού έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να αποκαλυφθεί ο πραγματικός χαρακτήρας της εγκληματικής οργάνωσης, να βγουν στην επιφάνεια οι σχέσεις τις με μεγαλοεπιχειρηματίες, με τους εφοπλιστές, να καταδικαστεί η ηγεσία της.

Δεν επαναπαυόμαστε! Η πάλη απέναντι στο φασισμό συνεχίζεται!

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική, ναζιστική οργάνωση, οι εγκληματικές φασιστικές - ναζιστικές συμμορίες προσπαθούν να βγουν από τα λαγούμια τους, κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να εξαπολύουν επιθέσεις σε όποιον σηκώνει κεφάλι και αγωνίζεται ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, σε όποιον διεκδικεί τα δικαιώματά του και μια καλύτερη ζωή. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι γίνονται έτσι το καλύτερο τσιράκι των εργοδοτών και όποιων άλλων τους δίνουν τις εντολές.

Αυτό αποδεικνύουν οι θρασύδειλες, δολοφονικές επιθέσεις φασιστών απέναντι σε μέλη φοιτητικών συλλόγων, αλλά και σε μαθητές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με την κάλυψη των δυνάμεων καταστολής, του υπουργείου Παιδείας και της διεύθυνσης του σχολείου! Οι σχέσεις διάφορων φασιστικών ομάδων με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς είναι γνωστές, όπως και οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, των ΜΜΕ που έδειξαν ανοχή στην προπαγάνδα και τη δράση αυτών των ομάδων!

Η χρεοκοπημένη και ανιστόρητη θεωρία της κυβέρνησης ΝΔ περί "δύο άκρων", η πολιτική των "ίσων αποστάσεων", καθώς και η ανοχή της Αστυνομίας δημιουργεί το έδαφος για την εγκληματική δράση των ναζιστικών συμμοριών ενάντια στην εργατική τάξη και τον λαό. Φανερώνει τον πραγματικό ρόλο των μπράβων του κράτους και των καπιταλιστών.

Το οργανωμένο, ταξικό εργατικό κίνημα μαζί με τον λαό δεν θα δείξουμε καμιά ανοχή στον φόβο και τον τρόμο που σπέρνουν οι ναζί εγκληματίες. Το μίσος και το δηλητήριό τους δεν έχουν θέση σε σχολεία, γειτονιές και εργοστάσια, πουθενά! Η θέση τους είναι στα σκουπίδια της ιστορίας. Μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού μπορεί να βάλει τέλος σε τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες και να απομονώσει τους φασίστες.

Στέλνουμε μήνυμα ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν περνάνε στους χώρους δουλειάς, δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιες σάπιες ιδέες και πρακτικές. Δεν δείχνουμε καμία ανοχή σε όσους δίνουν άλλοθι στο αυγό του φιδιού.

Την Πέμπτη 7 Οκτώβρη, ανήμερα των μεγάλων διαδηλώσεων πανελλαδικά και στο Ηράκλειο συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση που διοργανώνουν οι φοιτητικοί Σύλλογοι στην πλατεία Ελευθερίας στις 7:30μμ. Καμία ανοχή και συμβιβασμός με το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!»

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανιών συμμετέχει στον αγώνα ενάντια στο φασισμό   

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας συμμετέχει την Πέμπτη 7 Οκτώβρη, στις 18:30, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στην αντιφασιστική συγκεντρώση που οργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι, και καλεί με ανακοίνωσή του, τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου να είναι παρούσες και να διαδηλώσουν ενάντια στο φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έναν χρόνο πριν ήμασταν ξανά στο δρόμο απαιτώντας δυναμικά να καταδικαστεί η εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Σήμερα συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα αυτό μέχρι το τέλος, μέχρι να τσακιστεί το αυγό του φιδιού που το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο επωάζει.  

Οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ σε όλη τη χώρα συνεχίζουμε την πάλη για να απομονώνεται κάθε φασιστική, ρατσιστική φωνή και δράση. Στοχεύουμε ανυποχώρητα και αντιπαλεύουμε όλους αυτούς που μας εκμεταλλεύονται και μας καταπιέζουν, που τσακίζουν τα δικαιώματά μας στην εργασία, τη μητρότητα, τη ζωή, αυτούς που πιστά υπηρέτησε η Χρυσή Αυγή και όλα τα φασιστικά μορφώματα, τους επιχειρηματικούς ομίλους  και τα συμφέροντά τους. Δεν εφησυχάζουμε, δεν ξεχνάμε.

Έχουμε ευθύνη να μάθουμε στα παιδιά μας την αλληλεγγύη, τη συλλογική δράση! Να μάθουν να αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, χωρίς φόβο, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση».

 (φωτογραφία: pexels)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News