Καύσιμα - Σαμόλης: Στο 1,75 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης στο Ηράκλειο

Κρήτη
Καύσιμα - Σαμόλης: Στο 1,75 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων, ζητούν οι πρατηριούχοι

Προβληματισμό προκαλούν οι τιμές των καυσίμων και στην Κρήτη. «Μόνο με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης θα πέσουν οι τιμές των καυσίμων. Αιτούμαστε χρόνια για να υπάρξει η μείωση» τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης καθώς η παγκόσμια αύξηση των τιμών σε  φυσικό αέριο, ρεύμα και καύσιμα προκαλεί ανησυχία σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. Ενδεικτικά για σήμερα 6 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι στο 1,75 ευρώ και ενδεχομένως  η τιμή να κυμαίνεται υψηλότερα σε περιοχές της ενδοχώρας.  

Στο 1,45 ευρώ κυμαίνεται η τιμή του πετρελαίου κίνησης και πάνω από 1,15 ευρώ αναμένεται να διατεθεί το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ιωάννα Μελάκη: Ζητάμε μέτρα για να αναχαιτίσουν την ακρίβεια

Στο θέμα των αυξήσεων αναφέρεται και η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης . Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας Χρήστο Σταϊκούρα, απέστειλε η Ένωση, ζητώντας τη μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, με στόχο την  αναχαίτιση της ακρίβειας.  Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ιωάννα Μελάκη μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ο ειδικός φόρος κατανάλωσης πρέπει να μειωθεί σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

«Ζητάμε τη μείωση των ΕΦΚ, με βάση τους ελάχιστους συντελεστές της Ε.Ε., στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης και στο φυσικό αέριο, για την περίοδο 15 Οκτωβρίου 2021 - 31 Μαρτίου 2022, καθώς και στο πετρέλαιο θέρμανσης  και στο φωτιστικό πετρέλαιο, που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα θέρμανσης, την περίοδο 15  Οκτωβρίου  - 30 Απριλίου 2022, όταν οι ανάγκες των  καταναλωτών  είναι αυξημένες» τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Κρήτης.  

Aκολουθούν οι συνεντεύξεις:

https://www.youtube.com/watch?v=D0_pEhq6feU?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News