Τουρισμός στην Κρήτη: «Χρυσός» ο Σεπτέμβρης - Αυξημένες οι πληρότητες σε ξενοδοχεία και βίλες (βίντεο)

Κρήτη
Τουρισμός στην Κρήτη: «Χρυσός» ο Σεπτέμβρης - Αυξημένες οι πληρότητες σε ξενοδοχεία και βίλες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε ο φετινός Σεπτέμβρης, όσον αφορά τις κρατήσεις σε τουριστικές μονάδες - Στα ίδια βήματα κινείται μέχρι στιγμής και ο Οκτώβρης, με κρατήσεις τελευταίας στιγμής να ανεβάζουν τις πληρότητες στα ύψη για το νησί μας. Την ίδια ώρα η σεισμική δραστηριότητα δε φαίνεται να έβαλε φρένο στους επισκέπτες, καθώς οι ακυρώσεις ήταν ελάχιστες.

 

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε ο φετινός Σεπτέμβρης, καθώς οι πληρότητες σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα της Κρήτης ξεπέρασαν το  80%. Τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων, με πρωτοπόρους τους Γερμανούς, επέλεξαν το νησί μας για διακοπές.

Οι χαμηλές τιμές του Οκτωβρίου κρατάνε σε υψηλό επίπεδο τις κρατήσεις κυρίως σε μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά και σε πολυτελείς κατοικίες και βίλες.

Μικρή επιρροή στην τουριστική εικόνα του νησιού φαίνεται πως είχε το τρομερό χτύπημα του πρόσφατου σεισμού, καθώς δεν υπήρξαν απώλειες στις τουριστικές περιοχές.

Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου φτάνει η φετινή σεζόν για κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες, με χαμηλές πληρότητες από τα τέλη Οκτωβρίου έως και το κλείσιμο της σεζόν.

Αισιόδοξος είναι ο πρόεδρος τον Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, ο οποίος σε δηλώσεις τους τόνισε πως «βλέπουμε ότι η Κρήτη έχει μία δυναμική, θα πάει και τον Οκτώβριο καλά και αρχές του Νοεμβρίου. Περισσότερα ξενοδοχεία μεγάλα θα παραμείνουν όλο τον Οκτώβριο ανοιχτά και οι πληρότητές τους είναι μεγάλες πάνω από 80%». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News