Κρήτη

Ηράκλειο: Περισσότερες από 8.500 αυτοψίες σε κτίρια - 3.906 κατοικίες κρίθηκαν ακατάλληλες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αυτοψίες για την αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου από τους μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Η μεγάλη σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο της Κρήτης έχει αφήσει πλήθος κτιρίων στα οποία απαιτείται άμεση επίβλεψη και αποκατάσταση. Οι μηχανικοί του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών ολοκλήρωσαν για σήμερα, Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, τις αυτοψίες και τους ελέγχους σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μίνωα - Πεδιάδας, Αρχάνων - Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας, Χερσονήσου, Βιάννου, Φαιστού και Ιεράπετρας.

Στις πληγείσες περιοχές γίνεται αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας) από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 8.540 κτίρια εκ των οποίων 7.015 αφορούν σε κατοικίες. Από αυτές οι 3.906 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 345 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 180.

Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 211 από τις 498 αυτοψίες, ενώ σε 682 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 562 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια