Η συγκινητική ιστορία του Ολάφ «περνά» το πιο όμορφο μήνυμα

Κρήτη
Η συγκινητική ιστορία του Ολάφ «περνά» το πιο όμορφο μήνυμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου, η εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», θίγει το μείζον θέμα της φιλοζωικής κουλτούρας στην Ελλάδα

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, αποτελεί μία σημαντική μέρα και υπενθύμιση για το πώς θα πρέπει να συμπεριφόμαστε στα τετράποδα και για το πώς θα πρέπει να διασφαλίζουμε την φροντίδα τους. Ο σεβασμός, η υγεία και η ασφάλεια των ζώων αποτελούν βασικά στοιχεία και απαιτείται να θεωρούνται αυτονόητα απέναντι στους αγαπημένους μας φίλους.

⇒Διαβάστε ακόμη: Ζώα συντροφιάς: Τι προβλέπει ο νέος νόμος - Οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών

Ο Ολάφ, ένας τετράποδος φίλος περνά ένα μοναδικό μήνυμα μέσα από την μοναδική του ιστορία, πείθοντας όλους ότι θα πρέπει να είναι σίγουροι όταν αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα «συγκάτοικο».

Η προόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων, «Η Προστασία των Ζώων», Έφη Τσεκμέζογλου, υπενθύμισε, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα», πως «η σωστή συμπεριφορά προς τους μικρούς συγκατοίκους ξεκινά από την μικρή ηλικία. Για να είσαι φιλόζωος προέχει να έχεις παιδεία, κάτι που ξεκινάει από τα πρώτα βήματα του ατόμου».

Η κ. Τσεκμεζόγλου, τόνισε πως η Ελλάδα απέχει πολύ ως προς την αντιμετώπιση των ζώων συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο, αναγνωρίζει ότι η φιλοζωική κουλτούρα είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα απ' ότι συνηθιζόταν παλιότερα.

(Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News