Ηράκλειο: Παραμένουν τα μεγάλα κενά εκπαιδευτικών σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Κρήτη
Ηράκλειο: Παραμένουν τα μεγάλα κενά εκπαιδευτικών σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τα κενά συνεχίζουν να αποτελούν ένα πρόβλημα μείζονος σημασίας για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και πράξης», τονίζει

Την ώρα που το σχολικό έτος κλείνει τον πρώτο του μήνα για τη φετινή χρονιά, τα κενά συνεχίζουν να αποτελούν ένα ανοιχτό θέμα μείζονος σημασίας για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και πράξης.

Μέχρι αυτή την στιγμή μεγάλα κενά εκπαιδευτικών καταγράφονται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ηρακλείου, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» Ηρακλείου, Γιώργος Μακράκης, μιλώντας στο neakriti.gr.

Συνολικά τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι 250, με τους εκπαιδευτικούς και τα συνδικάτα να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στην Πολιτεία, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Πολλά είναι εκείνα τα σχολεία και κυρίως της ενδοχώρας, στα οποία εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ανάγκες. Μάλιστα, το πρόβλημα γίνεται εντονότερο όταν ο αριθμός των κενών είναι τριψήφιος και η δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών προχωρά, χωρίς ωστόσο, να έχουν δοθεί αιτιολογημένες και ξεκάθαρες απαντήσεις για την μη κάλυψη αυτών των κενών θέσεων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μακράκης, τα κενά των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου είναι 250: «Πριν δέκα ημέρες, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης, η οποία ήταν αρκετά περιορισμένη, καθώς δεν καλύπτει το σύνολο των αναγκών. Έχουμε πολύ λίγο προσωπικό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων στον νομό Ηρακλείου, τα κενά είναι 250 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και καθίσταται επιτακτικό και αναγκαίο αίτημα να υπάρξει άμεση κάλυψη αυτών των κενών.

Ειδικότερα, οι ελλείψεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακελείου σταχυολογούνται ως εξής:

  • 190 κενά στην παράλληλη στήριξη νηπιαγωγών και δασκάλων
  • 20 κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς
  • 30 κενά σε εκπαιδευτικούς Ειδικοτήτων που χρειάζεται η Πρωτοβάθμια (Πληροφορικής, Εικαστικών, Αγγλικών Γυμναστικής)
  • 15 κενά σε τμήματα ένταξης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», μεταξύ άλλων, ανέφερε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην ύπαιθρο και στα ολοήμερα τμήματα: «Αυτή τη στιγμή, το μάθημα δε γίνεται κανονικά. Τα συγκεκριμένα κενά αφορούν την ενδοχώρα. Όπως επίσης και πολλά ολοήμερα τμήματα κυρίως στα νηπιαγωγεία.  Το αποτέλεσμα είναι ολοήμερα τμήματα νηπιαγωγείων να μη λειτουργούν. Και να μην υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε κάλυψη κενών. Είναι χρέος της κυβέρνησης να μεριμνήσει», υποστήριξε.

(Φωτογραφία από ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News