Ο καιρός στην Κρήτη: Η πρόβλεψη στις πληγείσες περιοχές (βίντεο)

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Η πρόβλεψη στις πληγείσες περιοχές (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός και σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου, ενώ θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Κρήτη σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου, ωστόσο θα διατηρηθούν οι κατά τόπους νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού, με την θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή και τους ανέμους να πνέουν ισχυροί από βόρειες διευθύνσεις.  

Ειδικότερα, λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τμήματα προβλέπονται και σήμερα, σύμφωνα με τις προγνώσεις, στην Κρήτη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νότια τμήματα της Κρήτης θα φτάσει έως και τους 27 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 6 Μποφόρ.

Σύμφωνα με τον Νίκο Καντερέ, ο οποίος μίλησε στον Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, μέχρι την Πέμπτη ο καιρός δε θα παρουσιάσει κάποια μεταβολή, ωστόσο την Παρασκευή προς το Σάββατο το σκηνικό του καιρού προβλέπεται πιο φθινοπωρινό, όπου αναμένονται ασθενείς βροχές, χωρίς όμως περαιτέρω ένταση του φαινομένου.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η χαμηλή θερμοκρασία τη νύχτα - καθώς θα επικρατεί υγρασία - όπου ο υδράργυρος θα πέφτει στους 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ την ημέρα ο υδράργυρος θα ανέβει και στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα έχουμε ανά διαστήματα βροχές, και πιο συγκεκριμένα, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, ο καιρός θα είναι φθινοπωρινός με έντονες νεφώσεις κατά τόπους και ασθενείς βροχές.

Ωστόσο ο κ. Καντερές τόνισε ότι ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι μήνες επικίνδυνοι για την Κρήτη, με αιχμή και τις περσυνές πλημμύρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News