Σεισμός στην Κρήτη: Δραματική η κατάσταση μία εβδομάδα από το φονικό «χτύπημα» (βίντεο)

Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη: Δραματική η κατάσταση μία εβδομάδα από το φονικό «χτύπημα» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγωνία και αγανάκτηση συνθέτουν το δραματικό σκηνικό στον καταυλισμό του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου, όπου άστεγοι πολίτες συμπληρώνουν οκτώ ημέρες και νύχτες στα αντίσκηνα, μετά από τον καταστροφικό και φονικό σεισμό μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Οκτώ ημέρες μετά τον φονικό σεισμό των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εκατοντάδες άστεγοι που διαμένουν σε σκηνές στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων, βυθίζονται στην απόγνωση.

Στις σκηνές έξω από το Εκθεσιακό Κέντρο, πληγέντες περιγράφουν το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, τα φαινόμενα κλοπών στον καταυλισμό καθώς και τους προβληματισμούς τους, σε σχέση με τα κριτήρια επιλογής για την στέγαση τους σε οικίσκους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, απέναντι από τον Εκθεσιακό Κέντρο, έκτασης άνω των 20 στρεμμάτων, όπου θα τοποθετηθούν οι πρώτοι οικίσκοι.

Την ίδια ώρα, κλιμάκια μηχανικών του Υπουργείου υποδομών συνεχίζουν τις αυτοψίες σε Αρκαλοχώρι, χωριά και σε σημεία όπου πραγματοποιούνται για πρώτη φορά έλεγχοι σε κτίρια και επιχειρήσεις.

Στο βίντεο που ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News