Κρήτη

Ηράκλειο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το πρώτο Δημοτικό Διαμέρισμα - Που εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα

Η απόφαση ελήφθη μετά την επιβάρυνση και τις σοβαρές ρηγματώσεις που καταγράφονται στα τείχη, εξού και ο περιορισμός κυκλοφορίας στο σημείο ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντάχθηκε το πρώτο Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου καθώς και ο πρώην Δήμος Τεμένους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός, η απόφαση αυτή δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με φθορές σχολικών κτιρίων στην περιοχή.

«Η απόφαση ελήφθη μετά τον ισχυρό σεισμό, που είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση και τις σοβαρές ρηγματώσεις που καταγράφονται στα τείχη, εξού και ο περιορισμός κυκλοφορίας στο σημείο ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα. Η δημοτική αστυνομία σε συνδυασμό με την υπηρεσία σήμανσης των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, ελέγχουν σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου και άλλα σημεία της πόλης για τυχόν φθορές προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών», τόνισε ο κ. Παττακός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πρώτο Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου που εντάσσεται πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το μεγαλύτερο πρόβλημα καταγράφεται στα Νεώρια και την Ανατολική Τάφρο, δηλαδή τα σημεία εντός των τειχών της πόλης.

Παράλληλα, στον πρώην Δήμο Τεμένους καταγράφονται ζημιές σε αρκετούς οικισμούς αλλά και σοβαρός οδικός κίνδυνος στον δρόμο Ηρακλείου – Προφήτη Ηλία.

Σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός επισκέφθηκε την επαρχιακή οδό Ηρακλείου-Προφήτη Ηλία, στο σημείο όπου έγινε η κατολίσθηση του βράχου με αποτέλεσμα να κλείσει δρόμος, ενώ στη συνέχεια είδε από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια στο χωριό Τσαγκαράκη Μετόχι και Προφήτη Ηλία.

Ο δήμαρχος είχε συνομιλία με τους κατοίκους, οι οποίοι του μετέφεραν την αγωνία και την ανησυχία τους και ακολούθησε συνάντηση στο γραφείο της κοινότητας Προφήτη Ηλία, όπου ο πρόεδρος της κοινότητας ενημέρωσε τον δήμαρχο για τα γενικότερα προβλήματα που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι με την κήρυξη του πρώην Δήμου Τεμένους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε στο πλευρό των δημοτών και θα συνεχίσουμε να ασκούμε πιέσεις, όπου χρειαστεί, προκειμένου να αρθεί το συντομότερο δυνατόν η επικινδυνότητα η οποία εξαιτίας του σεισμού προκλήθηκε σε κτίρια και υποδομές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια