Κρήτη

Σεισμός στην Κρήτη – Τσελέντης: Δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο μεγάλος - Ποτέ δεν είχε γίνει τέτοια δόνηση

Από τον Ιούνιο έχουν σημειωθεί 2.870 σεισμοί στην Κρήτη - Πολύ πλούσια η μετασεισμική ακολουθία

Από τον Ιούνιο έχουν σημειωθεί 2.870 σεισμοί στην Κρήτη, σύμφωνα με τον κ.Τσελέντη. «Δεν πίστευα ότι ο σεισμός θα ήταν τόσο μεγάλος Ποτέ δεν είχε γίνει τόσο μεγάλος. Η περιοχή Αρκολοχώρι όπου έγιναν οι ζημιές κατέβηκε 14 εκατοστά», επισήμανε ο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και πρόσθεσε ότι θα έχουμε πολύ πλούσια μετασεισμική ακολουθία. «Κάνει πολύ κρύο τη νύχτα, πρέπει να βάλουν τον κόσμο μέσα. Γιατί δεν τους βάζουν στο κλειστό του μπάσκετ;», αναρωτήθηκε ο ίδιος.

«Ο 5,8 ήταν ο κύριος σεισμός» εξήγησε ο Άκης Τσελέντης, προσθέτοντας ότι το ρήγμα αυτό δεν δίνει πάνω από 6 Ρίχτερ. Μιλώντας για τη Θήβα ανέφερε ότι η ακολουθία ξεκίνησε από Δεκέμβρη. «Το ρήγμα αυτό δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό», είπε αλλά πρόσθεσε ότι η Αττική «επηρεάζεται από Θήβα και έχουμε και άλλα ρήγματα».

«Στην επιτροπή σεισμικού κινδύνου ασχοληθήκαμε για γύρω ρήγματα που μπορεί να δώσουν μεγάλο σεισμό και κάποιο μέλος για δημοσιότητα βγήκε και το είπε. Δεν υπάρχει όμως καμία σχέση».

Δεν έχει ελεγχθεί ούτε το 15% των κτιρίων

Από την εποχή Νάσου Αλευρά δεν έχουν ελέγξει ούτε το 15% των κτιρίων που έπρεπε, επισήμανε ο κ. Τσελέντης. «Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Οι κάτοικοι πρέπει να φέρουν ιδιώτες μηχανικούς. Μιλώντας για τη Νίσυρο είπε ότι έχουμε ενεργοποίηση θαλάσσιων ρηγμάτων που δεν μας ανησυχεί. «Πιθανώς να έχουμε ένα λίγο πιο μεγάλο σεισμό».

Πάντως προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι σεισμικές δονήσεις σε περιοχές της Ελλάδας με τον  κ. Τσελέντη να σημειώνει τις τελευταίες ημέρες υπό παρακολούθηση είναι εκτός από το Αρκαλοχώρι, η Νίσυρος και η Θήβα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια