Ο καιρός στην Κρήτη: Νεφώσεις και βροχές στις ορεινές περιοχές (βίντεο)

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Νεφώσεις και βροχές στις ορεινές περιοχές (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεφώσεις τοπικού χαρακτήρα προβλέπονται σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 στην Κρήτη - Αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά τμήματα του νησιού

Νεφώσεις και τοπικές βροχές προβλέπονται σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου στην Κρήτη. 

Ειδικότερα, άστατος αναμένεται ο καιρός σήμερα στην Κρήτη με νεφώσεις και σποραδικές βροχές οι οποίες θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά τμήματα του νησιού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά,  σύμφωνα με το meteo.gr, αναμένονται τοπικές νεφώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στη Μακεδονία και στη Θράκη. Σποραδικές βροχές θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Η ορατότητα στη Θεσσαλία και στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες από το μεσημέρι στη Θράκη και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 23, στην Ήπειρο, Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά από 10 έως 25, στη Δυτική Στερεά από 12 έως 26, στην Πελοπόννησο από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 25, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 16 έως 22, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 25, στις Κυκλάδες από 16 έως 22, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 24 και στην Κρήτη από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και στα ανατολικά και νότια 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Λόγω ισχυρών βορείων ανέμων (5-6 Μποφόρ) που θα πνέουν στην περιοχή, καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  • Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  • Ρυμουλκά – Ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  • Τέλος γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News