Κρήτη

Νεογέννητα χελωνάκια βγαίνουν από τη φωλιά τους στην Κρήτη (βίντεο)

«Η καρέτα καρέτα είναι ένα απειλούμενο είδος και πρέπει να συνεργαζόμαστε όλοι για να την προστατεύουμε», αναφέρει η υπεύθυνη προγραμμάτων Κρήτης για την προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων», Λυδία Κουτρουδίτσου

Εκσκαφή φωλιών θαλάσσιας χελώνας μεταδόθηκε ζωντανά από την ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή «Κρήτη Σήμερα».

«Πρόκειται από τις τελευταίες εσκαφές φωλιών που πραγματοποιούνται τη φετινή σεζόν. Σκοπός είναι η συλλογή επιστημονικών δεδομένων αλλά και η ενημέρωση του κοινού. Μερικές φορές δίνουμε σε μικρά χελωνάκια που δε κατάφεραν να βγουν την ευκαιρία. Έχουμε προγραμματίσει περίπου 40 εσκαφές τη φετινή χρονιά.», ανέφερε η υπεύθυνη προγραμμάτων Κρήτης για την προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων», Λυδία Κουτρουδίτσου.

«Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με την τοπική κοινότητα. Καταφέραμε και είχαμε πολλούς περισσότερους εθελοντές. Επίσης, ενημερώσαμε περισσότερο κόσμο και σχολεία. Ο κόσμος σεβάστηκε τα μέτρα. Είχαμε παραπάνω από 170 φωλιές στο Ρέθυμνο» τόνισε η κ. Κουτρουδίτσου, προσθέτοντας πως «Η καρέτα καρέτα είναι ένα απειλούμενο είδος και πρέπει να συνεργαζόμαστε όλοι για να την προστατεύουμε».

Έπειτα, στην εκπομπή προβλήθηκαν τα βήματα που έκαναν τα μικρά χελωνάκια προκειμένου να φτάσουν στη θάλασσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια