Σεισμός - Αρκαλοχώρι: «Έχουν προταθεί εναλλακτικές λύσεις σε όσους ανθρώπους διαμένουν σε σκηνές»

Κρήτη
Σεισμός - Αρκαλοχώρι: «Έχουν προταθεί εναλλακτικές λύσεις σε όσους ανθρώπους διαμένουν σε σκηνές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι εναλλακτικές αυτές λύσεις περιλαμβάνουν ξενοδοχεία και διαμερίσματα που έχουν διατεθεί για τη φιλοξενία τους», ανέφεραν πηγές του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Σε αντίξοες συνθήκες, με κρύο και βροχή, συνεχίζουν να διαβιούν από την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου σεισμόπληκτοι του δήμου Μινώα Πεδιάδας, οι οποίοι ζουν στις σκηνές.

Όπως ανέφερε σεισμόπληκτος στην ΚΡΗΤΗ TV, «τα νερά περνούν κάτω (σ.σ. από τη σκηνή), δεν μπορείς να το σταματήσεις τον νερό». Μια ακόμη γυναίκα που κατοικεί σε σκηνή ανέφερε, «βράχηκαν όλα μας τα πράγματα και τα παιδιά φώναζαν. Έχω το παιδί μου με πυρετό και του δίνω αντιπυρετικό».

Την ίδια στιγμή, για τους σεισμόπληκτους οι οποίοι παραμένουν στις σκηνές που έχουν στηθεί στο Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο Κρήτης, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, πηγές του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Έχουν ήδη προταθεί εναλλακτικές λύσεις σε όσους ανθρώπους διαμένουν σε σκηνές, συμπεριλαμβανομένων και ευάλωτων περιπτώσεων - όπως μια νεαρή μητέρα με βρέφος λίγων ημερών- προκειμένου να μην παραταθεί η παραμονή τους στις σκηνές.

Οι εναλλακτικές αυτές λύσεις περιλαμβάνουν ξενοδοχεία και διαμερίσματα που έχουν διατεθεί για τη φιλοξενία τους μέχρι να δρομολογηθούν μονιμότερες λύσεις κοντά στον τόπο κατοικίας τους».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News