Ο Καιρός στη Κρήτη: Βροχερός με τοπικές νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες - Τι αναμένουμε την Κυριακή

Κρήτη
Ο Καιρός στη Κρήτη: Βροχερός με τοπικές νεφώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες - Τι αναμένουμε την Κυριακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σάββατο, σε όλο το νησί αποδείχθηκε ιδιαίτερα φθινοπωρινό με αισθητή την μεταβολή της θερμοκρασίας - Tι αλλάζει την Κυριακή

Η σημερινή μέρα χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα από νεφώσεις, τοπικές βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες με το τοπίο να ήταν εξαιρετικά φθινοπωρινό.

Στα ορεινά τμήματα του νησιού η εναλλαγή θερμοκρασίας από τις προηγούμενες μέρες ήταν εμφανής με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμάνθηκε από 18 έως 23 και στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το βράδυ του Σαββάτου θα κυμανθεί στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Τι αναμένουμε την Κυριακή...

Τοπικές νεφώσεις σε μέρος της χώρας αναμένονται την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης έως το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου:

Στην Κρήτη νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια με σποραδικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 και στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμούντα και επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο ισχύος Δελτίου Καιρικών Φαινομένων.

Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Τέλος γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News