Τουρισμός στην Κρήτη: Οι Γερμανοί έρχονται και τον Νοέμβρη

Κρήτη
Τουρισμός στην Κρήτη: Οι Γερμανοί έρχονται και τον Νοέμβρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλή ζήτηση για Κρήτη και τους φθινοπωρινούς μήνες

Αμείωτο παραμένει το γερμανικό ενδιαφέρον για την Κρήτη και κατά τους φθινοπωρινούς μήνες. Πολλές είναι οι αεροπορικές εταιρείες που συνεχίζουν να προγραμματίζουν απευθείας πτήσεις από Γερμανία προς Κρήτη μέχρι και τον Νοέμβριο, με τους τουριστικούς παράγοντες του νησιού να υπογραμμίζουν τη διαχρονική αξία των Γερμανών τουριστών για τον κρητικό τουρισμό.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, κ. Μιχάλης Βλατάκης, αναφερόμενος στους Γερμανούς επισκέπτες είπε χαρακτηριστικά: «Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί. Οι Γερμανοί στηρίζουν πάντα τον κρητικό τουρισμό, όπως αποδείχτηκε κι από την πολύτιμη παρουσία τους την εποχή της πανδημίας». Αναφορικά με τα νούμερα που δείχνουν τα αεροδρόμια, ο κ. Βλατάκης δήλωσε: «Οι Γερμανοί είναι για άλλη μια φορά “πρωταθλητές”: Όλους τους μήνες της τρέχουσας σεζόν υπήρξαν πρώτοι σε αφίξεις, τάση που φαίνεται πως θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος της σεζόν μας».

Οι Γερμανοί είναι «οι πρώτοι που έρχονται και οι τελευταίοι που φεύγουν», εξήγησε ο κ. Βλατάκης, τονίζοντας έτσι το πόσο βαθιά είναι η αγάπη τους για την Κρήτη και πόσο πολύτιμη η παρουσία τους για εμάς.

Ο κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, γνωστός τουριστικός πράκτορας του νησιού, τόνισε πως η παρουσία των Γερμανών επισκεπτών στο νησί από τον Ιούνη και μετά ήταν καταλυτική. Ο κ. Βαμιεδάκης έκανε ειδική αναφορά στη στάση των Γερμανών επισκεπτών κατά τις περιόδους που το νησί ήταν στο “κόκκινο” λόγω κορωνοϊού, καθώς, παρά τα τοπικά lockdowns, οι Γερμανοί συνέχισαν να προτιμούν για τις διακοπές τους την Κρήτη. Παρακάτω ο κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης στάθηκε στο γεγονός ότι οι Γερμανοί διά της ευάριθμης παρουσίας τους κατάφεραν να καλύψουν τα κενά που άφησαν άλλες αγορές διά της απουσίας τους, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εκείνο της Ρωσίας.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος ανέφερε πως τόσο ο Οκτώβρης όσο και ο Νοέμβρης συνεχίζουν να διατηρούν το ενδιαφέρον της γερμανικής αγοράς, εξηγώντας πως απευθείας πτήσεις συνεχίζονται προς το νησί από μεγάλες γερμανικές πόλεις, όπως το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη και τη Νυρεμβέργη. Με τοποθέτησή του αναφορικά με την επόμενη σεζόν, ο κ. Βαμιεδάκης σημείωσε ότι τόσο το “συμβόλαιο” όσο και ο προγραμματισμός των πτήσεων για την Κρήτη είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Ολοκληρώνοντας, ο κ. Βαμιεδάκης εξήγησε ότι ένας “ήρεμος” χειμώνας, από κάθε άποψη, θα ήταν χρήσιμος για τον κρητικό και γενικότερα τον ελληνικό τουρισμό, καθώς θα βοηθούσε την περαιτέρω αύξηση των κρατήσεων.

Γερμανοί δημοσιογράφοι στα Χανιά

Εύγλωττη απόδειξη της δημοφιλίας του κρητικού τουρισμού στην τουριστική αγορά της Γερμανίας είναι η πρόσφατη διοργάνωση δημοσιογραφικού ταξιδιού στα Χανιά, και συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα, από την υπηρεσία ΕΟΤ Γερμανίας, με αφορμή την απευθείας σύνδεση των αεροδρομίων Νυρεμβέργης-Χανίων από την αεροπορική εταιρεία Corendon Airlines. Η απευθείας σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων ξεκίνησε στα τέλη του προηγούμενου Ιουνίου. Οι πρώτοι προγραμματισμοί της αεροπορικής εταιρείας ήθελαν τη σύνδεση Νυρεμβέργης-Χανίων να σταματάει το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη, η μεγάλη τουριστική ζήτηση όμως από τη γερμανική πλευρά φαίνεται να επεκτείνει την αεροπορική δραστηριότητα και κατά τον Νοέμβρη. Κυρίως λόγος της συνέχισης αυτής είναι η τουριστική δυναμική που δημιουργούν οι φθινοπωρινές διακοπές του Νοεμβρίου στη Βαυαρία, με αρκετούς Βαυαρούς να επιλέγουν την Κρήτη.

Το ταξίδι των Γερμανών δημοσιογράφων στα Χανιά έγινε σε συνεργασία του Διεθνούς Αεροδρομίου της Νυρεμβέργης, της Περιφέρειας Κρήτης και της αεροπορικής Corendon Airlines. Στο ταξίδι συμμετείχαν γνωστοί Γερμανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι εκπροσώπησαν κάποια από τα μεγαλύτερα έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά μέσα της Νυρεμβέργης και της ευρύτερης περιοχής.

Συνοδοί της δημοσιογραφικής αποστολής ήταν ο διευθυντής του αεροδρομίου της Νυρεμβέργης, δρ. Michael Hupe, ο υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του αεροδρομίου, Christian Albrecht, και η αναπληρώτρια προϊσταμένη της υπηρεσίας ΕΟΤ Γερμανίας, Αρετή Πρίνου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στα Χανιά, η γερμανική αποστολή είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα μνημεία της παλιάς πόλης και στα Λευκά Όρη. Συνάντηση των Γερμανών επισκεπτών ακολούθησε με τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης, Κώστα Γύπαρη, τον προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χανίων, Μανόλη Βολικάκη, τους υπεύθυνους του αεροδρομίου Χανίων, όπως και εκπροσώπους τοπικών τουριστικών φορέων.

Επίσημο γεύμα παρέθεσε στο γερμανικό επιτελείο ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, στο οποίο παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Χανίων, Γιάννης Γιαννακάκης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Καντάνου-Σελίνου, Στέλιος Καλογριδάκης, και το πολύπειρο τουριστικό στέλεχος πάνω στη γερμανική αγορά Μανόλης Μαρινάκης. Οι δυνατότητες σχεδιασμού και υλοποίησης στοχευμένων διαδικτυακών ενεργειών προβολής των Χανίων στην περιοχή της Νυρεμβέργης, σε συνεργασία με την υπηρεσία του ΕΟΤ Γερμανίας, ήταν από τους κύριους άξονες της συζήτησης κατά το γεύμα.

Το βέβαιο είναι ότι η αξία της συνεργασίας της χώρας και του νησιού ειδικότερα με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης είναι μεγάλη, καθώς είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη Βαυαρία μετά το αεροδρόμιο του Μονάχου και συνδέεται απευθείας με έξι ελληνικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων το Ηράκλειο και τα Χανιά.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News