Σεισμός στην Κρήτη: Πιθανός ένας μετασεισμός 5 Ρίχτερ μετά από 2 μήνες

Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη: Πιθανός ένας μετασεισμός 5 Ρίχτερ μετά από 2 μήνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επειδή τα κτίρια έχουν υποστεί ήδη ζημιές ένας τέτοιος σεισμός μπορεί να επιτείνει την κατάσταση», συμπλήρωσε ο σεισμολόγος Σταύρος Τάσσος

Ο σεισμολόγος Σταύρος Τάσσος σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση αναφέρθηκε στον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Κρήτη αλλά και στην σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στην Θήβα.

Πως εξελίσσεται η σεισμική δραστηριότητα στη Κρήτη

«Η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη εξελίσσεται ομαλά, έχουμε μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία, είχαμε αρκετούς σχετικά ισχυρούς μετασεισμούς της τάξης του 5 είχαμε και ένα 5,3», υπενθυμίζει ο κ. Τάσσος.

«Πλέον τα μεγέθη αλλά η συχνότητα έχουν μειωθεί, δεν είναι καθόλου απίθανο μετά από 1-2 μήνες να ξανά έχουμε ένα 5άρι μετασεισμό και επειδή τα κτίρια έχουν υποστεί ήδη ζημιές ένας τέτοιος σεισμός μπορεί να επιτείνει την κατάσταση», συμπληρώνει.

Στο μικροσκόπιο η σεισμολογική δραστηριότητα στη Θήβα

Προβληματισμός επικρατεί όμως και για την παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα. «Οι πιθανότητες είναι σχετικά μικρές για να έχουμε μια ισχυρή σεισμική ακολουθία στην Θήβα.

Αυτό που γίνεται στη Θήβα τώρα είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε στο Αρκαλοχώρι είναι ένα σμήνος σεισμών, τα οποία δεν διαφέρουν και πολύ μεταξύ τους στα μεγέθη και δεν είναι πολύ μεγάλα, και το 90% των περιπτώσεων τελειώνει εκεί το φαινόμενο κρατάνε μερικές εβδομάδες» εξηγεί ο σεισμολόγος τονίζοντάς πάντως ότι πρόγνωση ενός σεισμού δε μπορεί να γίνει, την ενέργεια του χώρου την βλέπουν και την παρακολουθούν αφού γίνει ο σεισμός.

 (φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News