Κρήτη

Συγκίνηση για τον δικό μας Αντώνη Βγόντζα, στην εκδήλωση μνήμης στην Αθήνα (βίντεο)

Μία εκδήλωση μνήμης στην Αθήνα για τον σπουδαίο Κρητικό νομικό, Αντώνη Βγόντζα

Μια βραδιά αφιερωμένη στον σπουδαίο νομικό Αντώνη Βγόντζα έλαβε χώρα στην Αθήνα με αφορμή την έκδοση του έργου «ωφελέειν ή μη βλάπτειν. Διαχρονικές αξίες ηθικής και δεοντολογίας στο έργο του Ιπποκράτη» της Ελένης Ασκητοπούλου και του Αντώνη Βγόντζα.

Με αυτό τον τρόπο ο Δικηγορικός Σύλλογος των Αθηνών και οι εκδόσεις του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου διοργάνωσαν πολιτικό και επιστημονικό μνημόσυνο στη μνήμη του σπουδαίου Κρητικού νομικού που «άφησε την ουσιαστική σφραγίδα του στο χώρο της νομικής και της πολιτικής επιστήμης. Η εκδήλωση μνήμης στον σπουδαίο νομικό έλαβε χώρα στο παράρτημα του ΕΑΠ στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το βιβλίο κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά τον θάνατο του κορυφαίου Νομικού και διανοούμενου με καταγωγή από την Κρήτη, του Αντώνη Βγόντζα, στην ελληνική έκδοση, από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Ο διακεκριμένος νομικός που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια, υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της δικηγορίας και της συγγραφής. Παρέμενε ενεργός και δυνατός μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ενδεικτικό είναι ότι αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «ΝΚ» μέχρι και λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Ο γνωστός νομικός είχε ιδιαίτερους και στενούς δεσμούς με το νησί μας, ήταν πολύ συχνή η παρουσία του στον τόπο καταγωγής του, το Λασίθι, για τον οποίο τόπο έδινε διαχρονικά αγώνες και από τον πολιτικό στίβο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια