Χανιά: Δράσεις «ενεργοποιούνται» για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής

Κρήτη
Χανιά: Δράσεις «ενεργοποιούνται» για την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής ο Δήμος Χανίων προγραμματίζει σχετικές δράσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχιτεκτονικής έχει ως στόχο να αναδείξει το έργο του αρχιτέκτονα που είναι κομβικής σημασίας για την αστική ανάπτυξη και ανάπλαση.

Κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη «γιορτή» πραγματοποιείται την την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα Κατοικίας, για αυτό η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ του Δήμου Χανίων, προγραμματίζει σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου, από τις 8:00 έως τις 15:00, στο πλαίσιο της δράσης >KAM2WORK<, αρχιτέκτονες και φοιτητές αρχιτεκτονικής, θα έχουν τη δυνατότητα να εμπνευστούν και να δουλέψουν στο Μεγάλο Αρσενάλι, με θέα το ενετικό λιμάνι των Χανίων. Οι φοιτητές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παραλάβουν δωρεάν βιβλία με θέμα την αρχιτεκτονική, που έχουν εκδοθεί από την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, επιδεικνύοντας το «πάσο» τους.

Το Μεγάλο Αρσενάλι στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, λειτουργεί ως το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, εστιάζοντας στην αρχιτεκτονική από τη σκοπιά των αρχιτεκτόνων, αλλά και του κοινού. Βοηθά τους επαγγελματίες να πετύχουν το καλύτερο για όλους, πάντα με το σκεπτικό ότι η επιτυχής διαχείριση του χώρου είναι δομικό στοιχείο της αρμονικής διαβίωσης.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε η έναρξη εγγραφών στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας-ΚΔΑΠ του ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων για τη χειμερινή περίοδο, με σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις για τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον τους και θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν, «Εργαστήριο Θεάτρου, Χορό (Zumba, παραδοσιακοί χοροί), Εργαστήριο κεραμικής, Εργαστήριο ψηφιδωτού, Σκάκι, Εργαστήριο Εικαστικών-Κατασκευών, Εργαστήριο Μουσικής (μουσική παιδεία, κατασκευή και γνωριμία μουσικών οργάνων), Διαδραστικό Εργαστήριο Παραδοσιακής Μουσικής και μουσικής του κόσμου, Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής-Μαγειρικής Kids Kitchen lab, Εργαστήριο κατασκευών, χάρτινες δημιουργίες, δημιουργίες από όσπρια και ζυμαρικά, Εργαστήριο φιλαναγνωσίας (διδακτικές ιστορίες, παραμυθογνωσία)». Επίσης, στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας-ΚΔΑΠ τα παιδιά έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε παροχές όπως: «Δανειστική Παιδική Βιβλιοθήκη, Παιγνιοθήκη με επιτραπέζια, παζλ, Lego, κλπ. Εργαστήρια Αγωγής Υγείας, Βιωματικά Εργαστήρια Κοινωνικών Δεξιοτήτων, Ατομικές και ομαδικές εργοθεραπευτικές παρεμβάσεις και δραστηριότητες και Μουσικοκινητικά Παιχνίδια».

Για τη συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι απαραίτητη η εγγραφή, που θα πραγματοποιείται από την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021, στα τηλέφωνα 2821050013, 2821059903, 2821059903, 2821020112.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News