Αρκαλοχώρι: Καθυστερούν οι οικίσκοι και τα κοντέινερ - Για πέμπτη νύχτα οι κάτοικοι στις σκηνές

Κρήτη
Αρκαλοχώρι: Καθυστερούν οι οικίσκοι και τα κοντέινερ - Για πέμπτη νύχτα οι κάτοικοι στις σκηνές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οκτώ στα δέκα κτίσματα κρίνονται ακατάλληλα, ενώ μόνο για το Δήμο Μινώα Πεδιάδος, περισσότερα από 2.000 σπίτια αναμένεται να χαρακτηριστούν μη κατοικήσιμα

Την ώρα που στο Δήμο Μινωά Πεδιάδας βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ένταξη των πληγέντων στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, αυξάνονται οι άστεγοι στο Αρκαλοχώρι, αφενός διότι στις σκηνές διαμένει ολοένα και λιγότερος κόσμος λόγω των καιρικών συνθηκών που επιδεινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, αφετέρου σημειώνονται καθυστερήσεις στην αποστολή οικίσκων και κοντέινερ από την πολιτεία.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στο δρόμο, αυξάνεται δραματικά, όσο οι έλεγχοι των κλιμακίων προσθέτουν συνεχώς μη κατάλληλα για κατοίκηση κτίσματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ένα ποσοστό που ξεπερνά το 80% των κτισμάτων φαίνεται ότι αυτή την ώρα έχει κριθεί ακατάλληλο, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι μόνο για το Δήμο Μινώα Πεδιάδος, περισσότερα από 2 χιλιάδες σπίτια αναμένεται να χαρακτηριστούν ακατάλληλα.

Τα κοντέινερ ωστόσο δεν αναμένεται να φτάσουν αν πρώτα, δεν ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες για την τοποθέτηση τους. Συγκεκριμένα, τα κοντέινερ θα φτάσουν το νωρίτερο το Σάββατο 2 Οκτωβρίου και πάντως μέσα στις επόμενες ημέρες, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα σημεία όπου θα τοποθετηθούν, όπως τόνισε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος.

Αναφορικά με το ζήτημα των οικίσκων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην Βουλή, ανέφερε πως εστάλησαν οι 33 πρώτοι οικίσκοι και τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν και άλλοι 90 που τώρα έχουν μετακινηθεί προς το λιμάνι του Πειραιά.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, ήδη έχουν διεξαχθεί 2.185 αυτοψίες καθώς από την πρώτη στιγμή της σεισμικής δόνησης στην Κρήτη βρίσκονται πάνω από 100 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και της Γενικής Διεύθυνσης Φυσικών Καταστροφών στην περιοχή.

Στο Αρκαλοχώρι βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, προκειμένουν να δει από κοντά τις ζημιές και να ενημερωθεί για την κατάσταση, τονίζοντας ότι η πολιτεία είναι έτοιμη να ενισχύσει όχι μόνο οικονομικά αλλά και σε έμψυχο δυναμικό τους δήμους που έχουν πληγεί.

Από σήμερα Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου υπάρχει και σταθμός που διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ rapid test.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News