Κορωνοϊός: Άλλαξε ο επιδημιολογικός χάρτης - «Κιτρίνισαν» τα Χανιά

Κρήτη
Κορωνοϊός: Άλλαξε ο επιδημιολογικός χάρτης - «Κιτρίνισαν» τα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός από τον νομό Λασιθίου, πλέον, «κίτρινα» είναι τα Χανια, ενώ οι νομοί Ρεθύμνου και Ηρακλείου παραμένουν στο «πορτοκαλί» επίπεδο

Ενα επίπεδο πριν από το «πράσινο», χωρίς περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, μπαίνουν, μετά από το Λασίθι, τα Χανιά, όπως αποτυπώνεται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Την ίδια στιγμή, σε επίπεδο συναγερμού ανεβαίνει η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο των καθηγητών, μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την πορεία του νέου κορωνοϊού στη χώρα. Εκέι σημειώνεται η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων και ασφυξία στα νοσοκομεία της περιοχής.

Σημειώνεται δε ότι η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη πρότρεψε να μη γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις τον Οκτώβριο, αναφερόμενη στην επικείμενη γιορτή του Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου: «Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος», τόνισε μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ. Όπως ανέφερε ήδη νοσηλεύονται 15 παιδιά, ενώ δεν έχει κλείσει ακόμα 20ήμερο από το άνοιγμα των σχολείων. Η κ. Παγώνη ήταν κατηγορηματική στη σύσταση πως τα σχολεία τον χειμώνα πρέπει να είναι με ανοιχτά τα παράθυρα και τα παιδιά να είναι με τα μπουφάν, καθώς, όπως εξήγησε, η αλλαγή του αέρα είναι η καλύτερη προστασία έναντι του νέου κορονοϊού.

Εκτός από τον νομό Λασιθίου, πλέον «κίτρινα» είναι τα Χανια, ενώ οι νομοί Ρεθύμνου και Ηρακλείου παραμένουν στο «πορτοκαλί» επίπεδο.

Επίσης, εκτός από την Θεσσαλονίκη, άλλαξαν επίπεδο οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, όπου και εκεί η επιδημιολογική εικόνα προβληματίζει αρκετά. 

Στο «κόκκινο» παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Δράμας, Ημαθίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας και Καβάλας, ενώ σε πορτοκαλί επίπεδο πέφτει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού, τίθενται σε ισχύ οι ακόλουθοι περιορισμοί:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News