Xανιά: Διήμερο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης με τίτλο «Σεβασμός Μεγέθους Οχημάτων»

Κρήτη
Xανιά: Διήμερο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης με τίτλο «Σεβασμός Μεγέθους Οχημάτων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 2 και 3 Οκτωβρίου στην Pista Park, στο Βαρύπετρο Αγιάς, ο Δήμος Χανίων διοργανώνει διήμερο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης

Ο αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Νεολαίας, Στέλιος Μιχαηλάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια χάθηκαν πολλές χαμένες ζωές, δημιουργήθηκε η ανάγκη να κάνουμε ένα διήμερο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης.

Ο ίδιος τόνισε:  «Μία επιθυμία που την είχαμε πολλά χρόνια, και δόθηκε τώρα η ευκαιρία» Συνέχισε, προσθέτοντας ότι «Το διήμερο θα γίνει σε έναν πιστοποιημένο χώρο, στην Pista Park στο Βαρύπετρο, εγκεκριμένη από την Διεθνή Ομοσπονδία Αγώνων Αυτοκινήτου. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του διημέρου, στον χώρο αυτό μικροί και μεγάλοι, θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαφορές δράσεις με τεχνάσματα, όπως η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, η ολίσθηση, προσομοιώσεις διασώσεων και απεγκλωβισμών και διάφορα άλλα».

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι το συγκεκριμένο σεμινάριο να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε θέματα ασφαλούς οδήγησης και συμπεριφοράς ενώ παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί πρακτική επίδειξη από πληρώματα, σε όλους τους τύπου οχημάτων.

Επίσης θα υπάρχουν αρκετά οχήματα, μικρά και μεγάλα, από φορτηγά μέχρι ποδήλατα και πατίνια, ώστε να κατανοηθεί και η αντίληψη των οδηγών και θα γίνουν ξεχωριστές δράσεις όπως τα γυαλιά μέθης, η «αράχνη» από σχολές οδηγών, η οποία προσομοιώνει το αυτοκίνητο που φεύγει με την ολίσθηση από τον δρόμο. Τέλος, θα παρουσιασθεί και το κομμάτι ψυχολογικής προσέγγισης από τραυματισμούς και από ατυχήματα, από πολύ μικρά μέχρι και πολύ μεγάλα δυστυχήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News