Μπιτζαριανό: Στις 29 Οκτωβρίου η δίκη για τον φόνο του Ανδρέα Κανάκη

Κρήτη
Μπιτζαριανό: Στις 29 Οκτωβρίου η δίκη για τον φόνο του Ανδρέα Κανάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 60χρονος έχει καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών - Στις 29 Οκτωβρίου αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό

Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα θα διεξαχθεί η δίκη του 60χρονου άνδρα, ο οποίος τον Μάρτιο του 2016 είχε πυροβολήσει θανάσιμα τον 58χρονο Ανδρέα Κανάκη στο Μπιτζαριανό Ηρακλείου.

Ο 60χρονος, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε συνολική ποινή κάθειρξης 28 ετών, επρόκειτο να καθίσει χθες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Ωστόσο, η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση για την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί το απόγευμα της 22ας Μαρτίου του 2016, σε χωματόδρομο, σε κτηνοτροφική περιοχή του Μπιτζαριανού, κοντά στο Καστέλι Ηρακλείου. Σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο εκλιπών είχε μεταβεί στην περιοχή μαζί με δύο νεαρότερους συντοπίτες του. Ο ένας από τους δύο φέρεται να έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο. Θύτης και θύμα είχαν κτηματικές διαφορές. Μετά από λογομαχία του Κανάκη με τον κατηγορούμενο, ο τελευταίος πυροβόλησε τον 58χρονο στο κεφάλι, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριο Ηρακλείου, ο κατηγορούμενος έστρεψε στη συνέχεια το όπλο του εναντίον του ατόμου που είχε μεταβεί στο σημείο μαζί με τον Κανάκη, πυροβολώντας τον τρεις φορές. Ωστόσο, ο άνδρας που συνόδευε τον Κανάκη, βλέποντας λίγο νωρίτερα τον 58χρονο να σωριάζεται νεκρός μπροστά στα μάτια του, τράπηκε σε φυγή και γλίτωσε από τις σφαίρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News