Δολοφονία καρδιολόγου: Αναβλήθηκε η δίκη της «μαύρης» χήρας και του εραστή της

Κρήτη
Δολοφονία καρδιολόγου: Αναβλήθηκε η δίκη της «μαύρης» χήρας και του εραστή της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δίκη αναβλήθηκε «αορίστως», δηλαδή χωρίς να προσδιοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της

Δεν ξεκίνησε τελικά χθες η εκδίκαση - σε δεύτερο βαθμό - της υπόθεσης δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος είχε “εκτελεστεί” τον Οκτώβριο του 2017, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας, στο Λασίθι.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, επρόκειτο να καθίσουν χθες η 41χρονη χήρα του γιατρού και ο 40χρονος πρώην εραστής της. Οι δυο τους είχαν καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2019 σε ποινές ισόβιας κάθειρξης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε μετά από σχετικό αίτημα από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας (σ.σ. πρώην πολιτικής αγωγής), καθώς δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί στο δικαστήριο η συνήγορος της οικογένειας του θύματος, η οποία παρίστατο σε άλλη δίκη εκτός Κρήτης.

Η δίκη αναβλήθηκε «αορίστως», δηλαδή χωρίς να προσδιοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της. Αυτό θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2019 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Μετά από μια “μαραθώνια” διαδικασία, η οποία ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα της επομένης, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχους τόσο τη 41χρονη χήρα του αδικοχαμένου γιατρού, όσο και τον 40χρονο πρώην εραστή της: Και στους δύο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Ο 40χρονος κηρύχθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ η 41χρονη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία του συζύγου της.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News