Σεισμός στην Κρήτη: Φόβος ακυρώσεων μετά τα 6 Ρίχτερ

Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη: Φόβος ακυρώσεων μετά τα 6 Ρίχτερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μικρό φρένο στις κρατήσεις “βλέπουν” οι φορείς του τουρισμού, συνέπεια του σεισμού στο Αρκαλοχώρι

Το “ξύπνημα” του Εγκέλαδου συνέπεσε με την παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών στην Κρήτη, αφού κάνουν φθινοπωρινές διακοπές στο νησί. Είναι αναμενόμενο ότι η τουριστική βιομηχανία του νησιού θα επηρεαστεί, περισσότερο ή λιγότερο, από τον σεισμό και την προφανώς “δυσάρεστη” δημοσιότητα που έλαβε το νησί εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Σε δηλώσεις του στη «ΝΚ», ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων κ. Μιχάλης Βλατάκης ανέφερε πως «ο τουρισμός πλήρωσε τις υπερβολές μας, καθώς, παρά το μέγεθος του σεισμού και την απώλεια μιας ζωής, η εικόνα της Κρήτης που βγήκε προς το εξωτερικό ήταν δυσανάλογα κακή σε σχέση με την πραγματικότητα».

Ως άμεσο αποτέλεσμα της εικόνας αυτής, όπως υπογραμμίζει ο κ. Βλατάκης, είχαμε την ακύρωση της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, γεγονός που θα είχε μεγάλη διεθνή βαρύτητα, δίνοντας μια σπάνια ευκαιρία στην Κρήτη να προβληθεί. Ως συνεπαγωγή των παραπάνω, ο κ. Βλατάκης προβλέπει ένα κύμα ακυρώσεων στις κρατήσεις, πράγμα που οπωσδήποτε θα επηρεάσει την τουριστική κίνηση τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο.

Παρά την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Νίκος Χαλκιαδάκης φάνηκε καθησυχαστικός αναφορικά με την αντίδραση των τουριστών στα ξενοδοχεία. «Μια μικρή ανησυχία υπήρξε από την πλευρά των τουριστών, χωρίς όμως έντονες αντιδράσεις», εξηγεί ο κ. Χαλκιαδάκης, κάνοντας εν συνεχεία αναφορά σε κάποιες ακυρώσεις που υπήρξαν, σημειώνοντας δε πως δεν είναι αρκετές ώστε να αντιστρέψουν την καλή εικόνα που παρουσιάζει η τουριστική βιομηχανία κατά τη φετινή σεζόν.

Στην ίδια κατεύθυνση η τοποθέτηση και του προέδρου του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Δημήτρη Κουμπαράκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «δεν υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τους επισκέπτες μας, πέραν του δικαιολογημένου φόβου των πρώτων στιγμών».

Ο κ. Κουμπαράκης ανέφερε ότι οι κύριες αντιδράσεις των τουριστών περιορίστηκαν σε ερωτήσεις γύρω από την ένταση του φαινομένου και τη συχνότητα ανάλογων γεγονότων, με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να αντιδρούν καθησυχάστηκα, εξηγώντας στους τουρίστες ότι οι σεισμοί είναι γνώριμοι στη Μεσόγειο και πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε λόγω της ανθεκτικότητας των αντισεισμικών κτηρίων.

Αναφορικά με το ζήτημα των κρατήσεων, ο κ. Κουμπαράκης επισήμανε πως δεν υπάρχουν πολλές για την ώρα και πως φιλοδοξεί η σεισμική δραστηριότητα να μη “φρενάρει” την καλή ροή κρατήσεων των επόμενων μηνών.

Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών έκανε ειδική αναφορά στις δράσεις του Συλλόγου, τόσο διά της συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους, όσο και την πρόθεση φιλοξενίας άστεγων συμπολιτών μας σε ξενοδοχεία, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

(φωτογραφία: Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News