Σεισμός στην Κρήτη: Σπαρακτικές οι εικόνες με γέροντες από τα κατεστραμμένα χωριά (βίντεο)

Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη: Σπαρακτικές οι εικόνες με γέροντες από τα κατεστραμμένα χωριά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μείναμε όλοι στο δρόμο», λένε με δάκρυα στα μάτια - Συνταράσουν οι περιγραφές των κατοίκων, που από θαύμα κατάφεραν να σωθούν από τον ισχυρό σεισμό της Δευτέρας

Συγκλονίζουν οι περιγραφές των κατοίκων που βίωσαν το μένος του Εγκέλαδου, στο Αρχοντικό, στη Βόνη, στο Σαμπά, στα Ρουσοχώρια, στο Θραψανό, στον Πατσίδερο και το Χουμέρι. Από θαύμα σώθηκαν δύο αιωνόβιες γιαγιάδες.

Στη Βόνη, η Μαρία Μπορμπουδάκη, έχει περάσει δύο 24ωρα, με λίγες ώρες ύπνο έξω από το κατεστραμμένο σπίτι της, καθισμένη σε μία καρέκλα, στο κάθισμα του αυτοκινήτου είτε στο τσιμέντο, τυλιγμένη με κουβέρτα, βλέπει τη ζωή και την υγεία της να κλονίζονται ακόμη περισσότερο.

Κατάκοιτοι ηλικιωμένοι επίσης, λίγο πιο κάτω, στην ίδια γειτονιά, γλίτωσαν από θαύμα. Συγχωριανή τους κατάφερε να τους σύρει έξω στο δρόμο, λίγο πριν οι σοβάδες πέσουν στο κεφάλι τους.

Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι του χωριού παραμένουν στους δρόμους και τις πλατείες προσπαθώντας να στηρίξουν ο ένας τον άλλον. Στο Αρχοντικό ο εφημέριος του χωριού με αυτοθυσία κατάφερε να απεγκλωβίσει την κόρη του πριν τραυματιστεί σοβαρά και ο ίδιος.

Βομβαρδισμένο σκηνικό και στον Σαμπά. Σπίτια στο έλεος του εγκέλαδου και άνθρωποι σε απόγνωση. Το μικρό χωριό που είχε δεχτεί βαρύ πλήγμα στο σεισμό του Ιουλίου, δέχτηκε τη Δευτέρα την… χαριστική βολή.

Στο Θραψανό κάτοικοι μένουν αποσβολωμένοι μπροστά στα χαλάσματα, ενώ στον Πατσίδερο ο Γιάννης Σαριδάκης πρόλαβε να σηκωθεί από το τραπέζι του καφενείου, πριν οι πέτρες και τα μπάζα πέσουν πάνω του. Δύο παρακάτω δύο αιωνόβιες γιαγιάδες σώθηκαν από θαύμα.

Στο Χουμέρι κατεστραμμένα εννέα από τα δέκα σπίτια του μικρού οικισμού. Στα Ρουσοχώρια, η Αγία Φωτεινή είχε χτιστεί στα ερείπια αρχαίου ναού, το πρωί της Δευτέρας, έπεσε πάλι, αυτή τη φορά από τον Εγκέλαδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News