Σεισμός στην Κρήτη: Δύσκολες ώρες για τους πληγέντες στο Αρκαλοχώρι (βίντεο)

Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη: Δύσκολες ώρες για τους πληγέντες στο Αρκαλοχώρι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δοκιμάζονται σκληρά οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου και των όμορων περιοχών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νησί την Δευτέρα - Η σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό

Δύσκολες ώρες βιώνουν οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου από τα Ρίχτερ που συνεχίζουν να πλήττουν την περιοχή με αμείωτο ρυθμό. Μετά τα 6 Ρίχτερ που δόνησαν συθέμελα την Κρήτη, το πρωί της περασμένης Δευτέρας, 27 Σεπτεμβρίου 2021, μέχρι και σήμερα, ο χορός των Ρίχτερ… συνεχίζεται αμείωτος με το πέπλο φόβου να εκτίνεται στο μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων.

Μετά τον ισχυρό σεισμό της Δευτέρας, λίγο πριν τις 8 το πρωί ης Τρίτης σημειώθηκε νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, επίσης άλλος ένας δυνατός σεισμός «ταρακούνησε» το Ηράκλειο, το απόγευμα της Τρίτης, ο οποίος ήταν εντάσεως 4,6 Ρίχτερ. Επίσης άλλος ένας σεισμός της ίδιας έντασης σημειώθηκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα (σ.σ. Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου), ενώ η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και με δεκάδες άλλους μετασεισμούς, μικρότερης έντασης.

Τεράστιες υλικές φθορές

Για απόλυτη καταστροφή, μιλούν οι κάτοικοι, οι οποίοι κοιμούνται το βράδυ σε πάρκα και αυτοκίνητα, ενώ βρίσκονται σε απόγνωση και οι επαγγελματίες, οι οποίοι κάνουν λόγο για τεράστια οικονομική καταστροφή.

Παράλληλα και στο χωριό Ζίντα, πολίτες κοιμούνται σε σκηνές, εκφράζοντας έντονη δυσαρέσκεια, για τρόπο που αντιμετωπίζονται από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Πολιτεία. Η καθημερινότητα, πλέον, των πολιτών του Αρκαλοχωρίου, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη, όσο δύσκολες είναι και οι νύχτες τους. Οι κάτοικοι διεκδικούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, για εκείνους και για τις οικογένειές τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News