Κρήτη

Guardian - Διακοπές: Ποια περιοχή της Κρήτης βρίσκεται στην λίστα των φθινοπωρινών παραδείσων

Δύο ελληνικά νησιά στη λίστα των 10 καλύτερων φθινοπωρινών τουριστικών προορισμών σύμφωνα με το «The Guardian»

Μια ακόμη διάκριση στον τομέα του τουρισμού έλαβε η Κρήτη και η Ελλάδα, καθώς δυο νησιά της χώρας εντάχθηκε στη λίστα των 10 καλύτερων φθινοπωρινών τουριστικών προορισμών του «The Guardian».

Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Μεσόγειο το φθινόπωρο καθιστούν την χώρα μας ως ιδανικό τουριστικό προορισμό για τους λάτρεις των φθινοπωρινών διακοπών, με τις κρατήσεις του Οκτωβρίου να είναι ακόμη υψηλές, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες.

Δυο ελληνικά νησιά φιγουράρουν στη λίστα των 10 καλύτερων φθινοπωρινών τουριστικών προορισμών του «The Guardian», με τη χώρα μας να έχει επιτύχει τον στόχο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με το αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας, στην κορυφή των φθινοπωρινών προορισμών της νότιας Ευρώπης κατατάσσεται ο Μακρύς Γιαλός της Κρήτης στην Ιεράπετρα.

«Το φθινόπωρο είναι σχεδόν τέλειο στην Κρήτη: ο μαζικός τουρισμός έχει φύγει, η θερμοκρασία φτάνει τους 24 βαθμούς, οι παραλίες σε προσκαλούν για μπάνιο και οι ταβέρνες είναι ακόμα ανοιχτές, έτοιμες να σερβίρουν ρακί», αναφέρεται στο αφιέρωμα.

Στην 8η θέση της λίστας συναντάται ακόμη ένα ελληνικό νησί, το οποίο δεν είναι άλλο από τη Λέρο, στα Δωδεκάνησα.

Πέραν των δύο ελληνικών προορισμών, η βρετανική εφημερίδα προτείνει ακόμη οκτώ σημεία της νότιας Ευρώπης:

Sagres, Πορτογαλία

Calheta, Μαδέιρα

Alicante, Ισπανία

Vejer de la Frontera, Ισπανία

Hyeres, Γαλλία

Campomoro, Γαλλία

Konavle, Κροατία

Pozzillo, Ιταλία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια