Ο καιρός στην Κρήτη: Επανέρχεται το βόρειο ρεύμα - Πόσο θα πέσει ο υδράργυρος

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη: Επανέρχεται το βόρειο ρεύμα - Πόσο θα πέσει ο υδράργυρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψυχρή αέρια μάζα που κατέρχεται στο νησί σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου «ρίχνει» σε χαμηλά επίπεδα τις θερμοκρασίες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, όπου ναι μεν θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο επανέρχεται το βόρειο ρεύμα με αποτέλεσμα να πέσουν οι θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα στην Κρήτη, σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, επανέρχεται το βόρειο ρεύμα με μία τάση ενίσχυσης. Πιο αναλυτικά, μία ψυχρή αέρια μάζα, που κατέρχεται στο νησί σήμερα, αναμένεται να κάνει την αλλαγή στο σκηνικό του καιρού ρίχνοντας τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, την Τετάρτη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες νεφώσεις, ενώ δεν αναμένονται κάποια ιδιαίτερα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 4 Μποφόρ, ενώ αναμένεται τις απογευματινές ώρες η ενίσχυση του βορείου ρεύματος. Οι θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν τουλάχιστον έως δύο βαθμούς Κελσίου και στην μέγιστη και την ελάχιστη τιμή τους. Ειδικότερα ο υδράργυρος τις μεσημεριανές ώρες αναμένεται να μην ξεπεράσει τους 26 βαθμους Κελσίου, ενώ τις βραδινές θα πέσει στους 16. 

Την Πέμπτη, σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Λέκκα, κορυφώνεται η ενίσχυση του βορείου ρεύματος, έτσι προβλέπονται αρκετές νεφώσεις στα βόρεια τμήματα του νησιού, με την πιθανότητα βροχής, πολύ περιορισμένη και μόνο σε ορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν από 4 έως 6 Μποφόρ, ενώ στα νότια θα φτάσουν και τα 5-6 Μποφόρ, ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση, κατά τόπους οι μέγιστες εντάσεις θα φτάνουν και τα 7 Μποφόρ.

Μάλιστα, οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι, αναμένεται να προκαλέσουν κυματισμό στο βόρειο παράκτιο μέτωπο του νησιού, έτσι θα καθιστούν δύσκολα προσβάσιμες τις θάλασσες και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως από τους λουόμενους.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ακόμα περισσότερο με την ελάχιστη από τους 18 βαθμούς Κελσίου στις ορεινές περιοχές, να πέφτει στους 10, ενώ οι μέγιστες τιμές θα κυμανθεί από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο αναμένεται το σκηνικό του καιρού και την Παρασκευή, με σταδιακή ωστόσο υποχώρηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ το Σαββατοκύριακο προβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες με τους ανέμους να πνέουν πιο εξασθενημένοι και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλά φθινοπωρινά επίπεδα.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Στη δυτική Ελλάδα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα είναι αισθητή στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα.

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία -Θράκη

Καιρός: Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική Μακεδονία τις πρώτες ώρες της ημέρας θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στη Θράκη παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 και στη Θράκη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα στο Ιόνιο και την Ήπειρο και από τις μεσημβρινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 και στα νότια έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News