Κρήτη

Ρέθυμνο: Κύκλος ομιλιών με θέμα «Το Πανεπιστήμιο στην Κοινωνία»

Ομιλίες με στόχο την παρουσίαση σύγχρονων επιστημονικών επιτευγμάτων και θεμάτων ευρύτερης κοινωνικής σημασίας

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και τα Ερευνητικά Εργαστήριά της, οργανώνει κύκλο ομιλιών με θέμα «Το Πανεπιστήμιο στην Κοινωνία», στο Κέντρο Ερευνών και Μελετών (ΚΕΜΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο Α΄ κύκλος ομιλιών ξεκινά τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021.

Πρόκειται για συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και το Δήμο Ρεθύμνης, σύμπραξη η οποία βασίζεται σύμφωνα με την πρυτανική αρχή, στην εδραιωμένη συμπόρευση του Πανεπιστημίου Κρήτης με την πόλη του Ρεθύμνου και στην κοινή αντίληψη για αλληλοϋποστήριξη και ουσιώδη επικοινωνία και αλληλεπίδραση.

Οι συναντήσεις έχουν ως βασικό σκοπό αφενός να παρουσιάσουν και να καταστήσουν προσιτά στους πολίτες σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα καθώς και θέματα ευρύτερης κοινωνικής σημασίας, με έναν τρόπο που να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή του ευρύτερου κοινού και αφετέρου να ενημερώσουν περαιτέρω την πανεπιστημιακή κοινότητα για κοινωνικές ανάγκες, ανησυχίες και προβλήματα που ζητούν απαντήσεις και λύσεις και μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας. Κάθε ετήσιος κύκλος περιλαμβάνει έξι συναντήσεις, οι οποίες θα ξεκινούν τον Οκτώβριο και θα διαρκούν μέχρι τον Ιούνιο και θα είναι ανοιχτές στο κοινό. Οι ομιλίες θα γίνονται από έγκριτους Καθηγητές και ερευνητές του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και άλλους διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και ανθρώπους των γραμμάτων. Θα πραγματοποιούνται ημέρα Δευτέρα στις 19.00, θα διαρκούν από 40 έως 50 λεπτά της ώρας και στη συνέχεια, θα ακολουθεί συζήτηση μεταξύ ομιλητών και ακροατών.

Οι δύο πρώτες συναντήσεις του Α΄ κύκλου, που θα πραγματοποιηθούν στις 25/10 και 13/12, θα γίνουν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ με δυνατότητα παρεμβάσεων και ερωτήσεων από το κοινό. Για να παρακολουθήσουν τις διαδικτυακές συναντήσεις του κύκλου ομιλιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθήσουν το σύνδεσμο .

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια