Σεισμός στην Κρήτη: Σοβαρές ζημιές στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελίου

Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη: Σοβαρές ζημιές στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχολείο έχει διαγώνιες ρωγμές με αποτέλεσμα να κρίνεται αμφίβολο εάν οι μαθητές και οι μαθήτριες επιστρέψουν υπό κανονικές συνθήκες στις σχολικές αίθουσες μεθαύριο, Πέμπτη

Σοβαρές είναι οι ζημιές που έχει υποστεί το γυμνάσιο και λύκειο του Καστελίου Πεδιάδος, όπως έκανε αναφορά η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστελίου Μαρία Σκουλούδη.

 Οι δύο μεγάλοι σεισμοί που έλαβαν χώρα χθες και σήμερα προκάλεσαν έντονη ανασφάλεια σε μεγάλη μερίδα πολιτών της περιοχής Μινώα Πεδιάδας. Πολλά σπίτια ισοπεδώθηκαν.

Το neakriti.gr επικοινώνησε με την Μαρία Σκουλούδη η οποία ανέφερε πως το σχολείο (Γυμνάσιο και Λύκειο) έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Το σχολείο έχει διαγώνιες ρωγμές με αποτέλεσμα να κρίνεται αμφίβολο εάν οι μαθητές και οι μαθήτριες επιστρέψουν υπό κανονικές συνθήκες στις σχολικές αίθουσες μεθαύριο, Πέμπτη.

«Το Γυμνάσιο και Λύκειο του Καστελίου έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά. Γνωρίζω πως οι διαγώνιες ρωγμές είναι πιο επικίνδυνες από τις κάθετες ρωγμές. Το σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο, φέρει αρκετές ζημίες. Κρίνω πως δε θα είναι κατάλληλο το κτίριο να ανοίξει τις αίθουσες του την Πέμπτη. Πρέπει άμεσα να περάσει το κτίριο υπό την εποπτεία μηχανικών ώστε να δουν τη βιωσιμότητα των κτιρίων» αναφέρει η κ. Σκουλούδη.

Η κ. Σκουλούδης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή, 25-30 σπίτια έχουν ρωγμές. Το σεισμικό φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση στην περιοχή Μινώα Πεδιάδας από χθες το βράδυ. Πολλοί άνθρωποι δεν κοιμήθηκαν στα σπίτια τους. Μερικοί από αυτούς κοιμήθηκαν σε ξενοδοχεία, ενώ κάποιοι άλλοι κοιμήθηκαν στα αυτοκίνητά τους. Σίγουρα, η κατάσταση που βιώνουμε δεν είναι παρόμοια μ΄ εκείνη του Αρκαλοχωρίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News